• Bedrijf

    Search

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitAsbest management & ingenieursbureau
  • Datum02 juli 2014
  • LandZwitserland - Nederland

Zwitserse beursgenoteerde SGS neemt Search over

Profiel

Search Group, opgericht in 1994 door Anne-Marie Rakhorst, is een ingenieurs- en adviesbureau en levert diensten op gebied van bouwkundige- en veiligheidsinspecties, asbest-, bodem- en energieonderzoek, complete directievoering over (duurzame) bouw-, sloop- en saneringsprojecten, duurzaam organisatieadvies en digitale en klassikale trainingen in al haar kennisgebieden. Klanten zijn overheidsinstanties, vastgoed eigenaars en ontwikkelaars, aannemers en energiebedrijven. Search opereert vanuit 4 locaties in Heeswijk, Amsterdam, Rotterdam en Groningen en heeft ongeveer 280 medewerkers.

SGS is wereldmarktleider op gebied van Testing, Inspection & Certification (TIC) diensten. SGS wordt wereldwijd erkend als het benchmark voor kwaliteit en integriteit. Met meer dan 80.000 medewerkers opereert SGS via een netwerk van 16.650 kantoren en laboratoria over de hele wereld.

Met de acquisitie zal het Zwitserse, beursgenoteerde SGS direct een leidende positie hebben in de Nederlandse markt voor asbest onderzoek en management. Chris Kirk, CEO SGS: "Search is in zijn 20-jarig bestaan uitgegroeid tot een van de gezondste ondernemingen in de branche en heeft een uitzonderlijk DNA. Ik ben zeer verheugd over deze overname, die ons een leidende positie in asbestonderzoek en –management in Nederland geeft, en onze plaats op de veelbelovende markt voor duurzaamheid verstevigt."

Search kiest met SGS bewust voor een gedegen, beursgenoteerde en internationale dienstverlener met aanvullende specialismen en een vergelijkbare basishouding. De overname biedt beiden interessante voordelen. Zo versterkt de expertise van Search op het gebied van asbest en duurzaamheid de dienstverlening van SGS. Andersom kan Search zijn rol als onafhankelijke en integrale dienstverlener in de gebouwde omgeving nationaal en internationaal verder vervullen.

Anne-Marie Rakhorst, oprichter en algemeen directeur van Search: "Vanuit de markt is er al een aantal jaren interesse in Search. Steeds heeft het directieteam de afweging gemaakt of het ging om de juiste koper en om het juiste moment. Beide factoren komen nu samen. In SGS vinden we de sterke partner die wereldwijd actief is in markten die voor Search interessant zijn. Ik ben er trots op dat we vanaf vandaag onze krachten bundelen."

Persbericht

Voor meer informatie: Search en SGS