• Bedrijf

    Vanquish Yachts

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitLuxe jachtbouw
  • Datum02 februari 2018
  • LandNederland

Vanquish Yachts verkoopt meederheidsbelang aan Nederlandse private equity huis Transequity Network

Profiel

Vanquish Yachts is een Nederlandse scheepswerf die volledig hand gebouwde, customizable luxe sportjachten bouwt voor veeleisende klanten. In slechts 5 jaar heeft het bedrijf een reputatie opgebouwd in het bouwen van kwalitatief extreem hoogwaardige, aluminium sportjachten met een onderscheidend design en een combinatie van superieure vaareigenschappen met bovengemiddelde bruikbaarheid. Vanquish Yachts is opgericht vanuit 4 overtuigingen: een passie voor auto’s en snelheid, het werken en innoveren met aluminium, het opschudden van de traditionele scheepsbouwindustrie en de beste worden in een nichemarkt. Vanquish werkt alleen met gereputeerde leveranciers en biedt kwalitatief hoogwaardige jachten, hoge leverbetrouwheid, een korte levertijd en wereldwijde service. Het bedrijf heeft een wereldwijde klantenkring van ‘high net worth individuals’ uit voornamelijk Europa en Amerika. Vanquish Yachts heeft verkoop- en servicepunten in Nederland, Frankrijk, Spanje, Griekenland, USA, Mexico, China, Australië en Nieuw-Zeeland.

Transequity Network is een hands-on investeerder die focust op Nederlandse, middelgrote bedrijven met een onderscheidende marktpositie en perspectief op significante groei. Portfolio bedrijven zijn actief in de industrie, handel en dienstensector. Transequity Network participeert momenteel in 10 bedrijven variërend van een technische groothandel tot een verpakkingsbedrijf voor de voedingsindustrie.

Vanquish Yachts heeft een meerderheid van de aandelen verkocht aan private equity huis Transequity Network. Vanquish Yachts is het geesteskind van Tom Steentjes, een ondernemer met zeldzaam gevoel voor zaken en een technisch talent. Hij begon op zijn 14e als lasser en richtte zijn eigen bedrijf zodra hij zijn rijbewijs haalde: “Ik vind het geweldig om nieuwe producten te bedenken en tegen de stroming in te zwemmen. Nadat ik bij mijn vorige bedrijf zag wat er mogelijk is met aluminium, was ik overtuigd dat we iets nieuws en innovatiefs konden neerzetten in de sportboten markt, dus ben ik in samenwerking met gelijkgestemde ontwerpers, vaklui en ingenieurs Vanquish Yachts begonnen om sportjachten te bouwen voor mensen die mijn passie voor stijl, plezier, snelheid en wendbaarheid delen.”

Na 5 jaar heeft Tom Steentjes besloten om naar een financiële partner te zoeken om de (internationale) groei kracht bij te zetten. Tom licht toe: “Deze overname biedt ons de kans om onze groei ambities nog meer te versnellen. We hebben uitgebreide ervaring en kennis opgebouwd in aluminium jachtbouw en de kwaliteit die we leveren heeft de reputatie van Vanquish Yachts in korte tijd enorm versterkt. Het is geen toeval dat Vanquish op dit moment de meeste gecharterde dag cruiser op Ibiza is. Met onze nieuwe partner zijn we van plan een CCO aan te trekken en het sales apparaat in de USA, wat een belangrijke markt voor Vanquish Yachts aan het worden is, verder uit te bouwen. Ik kijk uit naar de samenwerking en heb vertrouwen in de nieuwe combinatie het mogelijk maakt om dubbele groeicijfers te blijven laten zien.” Tom Steentjes zal in de nieuwe setting aanblijven als directeur van Vanquish Yachts.

Voor meer informatie: Vanquish Yachts

Persbericht