• Bedrijf

    Skarp

  • SectorTMT
  • ActiviteitDashboard voor woningcorporaties
  • Datum25 maart 2022
  • LandNederland

Skarp koopt private equity investeerder Netsam Participaties uit

Profiel

Skarp levert, via haar dochteronderneming Woningcorporaties B.V., informatieplatforms voor woningcorporaties in Nederland met behulp van de bijbehorende branchenormen. Het bedrijf levert Plug&Play werkende dashboards in Microsoft Power BI op basis van de data van de klant met een focus op de belangrijkste processen binnen de woningcorporatiesector. De live dashboards tonen de relevante proces-, controle- en verantwoordingsinformatie van de klant. Daarnaast helpt het bedrijf organisaties hun datakwaliteit te verbeteren om eenvoudig te voldoen aan de verplichte verantwoordingsnormen. Via dochteronderneming Skarpfin B.V., ontwikkelt het bedrijf de benodigde technologieën voor de financiële dienstverlening. De huidige CEO Richard van der Zee heeft Skarp in 2014 opgericht in Steenwijk, Nederland.

Netsam Participaties, opgericht in 2016, is een private equity firma uit Den Haag, Nederland. De aandeelhouders zijn ondernemers die al meer dan 20 jaar succesvol actief zijn op de Nederlandse markt. Als innovatie investeerder focust het bedrijf zich voornamelijk op de bedrijven die actief zijn in de IT sector. Hierin ondersteunt het bedrijf bij het opschalen en het veroveren van marktaandeel. Netsam biedt daarnaast OKR/KIP-monitoring, strategische planning, human resources, en operationeel beheer aan om de operationele efficiëntie van de portefeuillebedrijven te verbeteren.

In maart 2018 heeft Netsam Participaties 50% van de aandelen in Skarp verworven. Oprichter en CEO Richard van der Zee heeft nu na 4 jaar samenwerking alle aandelen teruggekocht die aanvankelijk in handen waren van Netsam Participaties. Netsam was voornamelijk betrokken tijdens de opschalingsfase van Skarp. Blacktrace heeft Netsam in deze transactie geadviseerd.

Persbericht

Voor meer informatie: Skarp en Netsam Participaties