• Bedrijf

    DENC

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitIntegraal ontwerp & engineering
  • Datum25 november 2022
  • LandBelgië - Nederlands

Multidisciplinair ontwerp- en ingenieursbureau DENC overgenomen door Belgisch VK architects+engineers

Profiel

DENC, opgericht in 2000, is een toonaangevend multidisciplinair architecten- en ingenieursbureau, dat totaaloplossingen biedt voor de bouw, vernieuwing, en verduurzaming van logistiek en industrieel vastgoed, inclusief de transport en behandelingssystemen. Naast ontwerp en ingenieursdiensten, levert DENC diensten op het gebied van logistiek advies, planontwikkeling, projectmanagement, verduurzaming en gebouwinstallaties.

DENC is uitgegroeid tot een bureau met c. 60 medewerkers en 3 kantoorlocaties in Nederland. Zij hebben onder andere projecten gerealiseerd voor vooraanstaande bedrijven en vastgoedontwikkelaars op het gebied van logistiek en e-commerce. Voorbeelden van gerealiseerde projecten zijn onder andere Bol.com, KLM, DHL, Wehkamp en VidaXL.

VK architects+engineers is een multidisciplinair, specialistisch architecten- en ingenieursbureau met kantoren in België, Nederland, Luxemburg, Verenigd Koninkrijk en Spanje. Het dienstenpakket van VK architects+engineers gaat van masterplanning, haalbaarheidsstudies, architectuur, stabiliteit, M&E engineering tot interieur- en landschapsarchitectuur en infrastructuur. Daarnaast biedt VK architects+engineers een aantal hyperspecialisaties aan zoals geveltechniek, akoestiek, brandveiligheid en duurzaamheid.

VK architects+engineers is opgericht in 1952 en is momenteel in eigendom van de directie samen van investeerder Down 2 Earth Capital. Het bedrijf focust op de markten healthcare, gebouwen, industrie en infrastructuur en heeft ongeveer 600 medewerkers.

Door de overname van DENC verstevigt VK architects+engineers haar marktpositie in het ontwerpen en engineeren van duurzame logistieke en industriële bedrijfshuisvesting. Gezamenlijk willen de twee bedrijven een actieve rol spleen in het verduurzamen van logistiek vastgoed, zowel in België als in Nederland.

De afgelopen tien jaar kende de logistieke vastgoedmarkt in Nederland een sterke expansie, mede door de snelle ontwikkeling van e-commerce. Die sterke groei bracht echter ook forse uitdagingen met zich mee op vlak van verdozing, grond- en arbeidsschaarste. Die uitdagingen vragen van de logistieke sector inzet op duurzame logistieke panden waarbij inpassing in het landschap, slimme functiestapeling, mechanisatie en arbeidsomstandigheden centraal staan. Daarnaast ligt er ook voor logistiek vastgoed een belangrijke opgave op het gebied van klimaat en energie. DENC speelt in deze ontwikkelingen een vooraanstaande rol.

Om voor de toekomst die positie in de snel veranderende markt verder te versterken, wil VK architects+engineers inzetten op de kruisbestuiving met het Belgische ingenieursbureau Van Looy Group, actief in hetzelfde marktsegment in België en eveneens onderdeel van VK architects+engineers. ”Logistieke processen, automatisering en duurzame, circulaire architectuur zullen in de toekomst meer dan ooit op een integrale manier benaderd worden. Bovendien wil VK architects+engineers vanuit haar duurzaamheidsambitie krachten bundelen om het duurzaamheidsaspect te versterken en verder uit te bouwen”, laat Alain Bossaer, chief operations officer van VK architects+engineers weten.

“We zijn heel blij met de nieuwe kansen die ontstaan voor ons en onze klanten doordat we onderdeel worden van VK architects+engineers. DENC blijft in Nederland onder eigen naam opereren en de klanten kunnen blijven rekenen op onze persoonlijke en professionele aanpak”, aldus Joost van Gilse, director DENC.

Roeland Bellens, Director logistics bij VK archictects+engineers, zal instaan voor de kruisbestuiving tussen DENC, Van Looy Group en VK architects+engineers.

Persbericht

Voor meer informatie: DENC en VK architects+engineers