• Bedrijf

    Joint Mobility

  • SectorMedische Zorg
  • ActiviteitKraakbeenherstel technologie
  • Datum25 maart 2022
  • LandNederland - Duitsland

Joint Mobility haalt kapitaal op via emissie serie B-aandelen

Profiel

Joint Mobility is de moedervennootschap van haar twee dochterondernemingen JointSphere en Equlnn. JointSphere is een Nederlands medtech bedrijf dat innovatieve medische apparatuur voor kraakbeenherstel ontwikkelt. Haar gepatenteerde technologie maakt vervanging en vernieuwing van beschadigd gewrichtskraakbeen mogelijk en garandeert een landurig functioneel herstel van het kraakbeen. Daarnaast richt het bedrijf zich ook op de markt voor dieren (pony’s) via Equlnn.

Het hoofdproject van JointSphere (i.e. de JS001-plug), dat zich focust op het kraakbeenherstel in de knie, is een doorbraak vergeleken met alle huidige benaderingen door de effecten op de lange termijn. Deze technologie zal niet alleen de hoeveelheid herhalingsbehandelingen verlagen, maar ook het aantal operaties (en daaropvolgende revisieoperaties) waarbij het kniegewricht wordt vervangen door een kunstgewricht. Naast de voordelen voor de individuele patient, heeft JointSphere’s technologie ook een enorme positieve impact op de zorgbudgetten. De ontwikkeling van het project gebeurt in nauwe samenwerking met gerenommeerde wetenschappers, academische centra en zorgvuldig geselecteerde industriële partners.

Het bedrijf heeft onlangs ook succesvol de Proof-of-Concept afgerond in een dierenstudie (pony’s), waarin het product in functionele zin boven verwachting heeft gepresteerd.

Joint Mobility heeft kapitaal opgehaald via emissie van serie B-aandelen om te beginnen met de klinische validatiefase van haar kraakbeenherstel product, de JS001-plug. BrückenKöpfe GmbH and Vestland B.V. zullen zich samen met de huidige aandeelhouders bij het bedrijf voegen via JS Ventures.

Uitgebreid onderzoek heeft positieve resultaten opgeleverd, waarbij onafhankelijke ortopedisch specialisten de effectiviteit van de plug kunnen bevestigen. Na de voorbereidende werkzaamheden begin dit jaar, staan medio 2023 proeven op mensen gepland in samenwerking met drie academische ziekenhuizen. In 2025 zal het product klaar zijn en zullen ze de wettelijke goedkeuringen verkrijgen voor de introductie naar de markt. IP van Joint Mobility wordt beschermd door vier lopende wereldwijde patenten.

Joint Mobility zal zich ook verder richten op de markt voor dieren (pony’s) met een speciaal ontworpen merkproduct, waarvoor geen wettelijke goedkeuringen vereist zijn. Dit product wordt gelanceerd en op de markt gebracht via dochteronderneming Equlnn. Marktintroductie zal in 2023 starten.

Persbericht

Voor meer informatie: JointSphere