• Bedrijf

    Springflower

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitBloemen & planten
  • Datum16 december 2011
  • LandItalië - Nederland

Italiaanse beursgenoteerde Ciccolella neemt Springflower over

Profiel

Springflower Holding is een groep bedrijven die handelt in bloemen en planten. De hoofdvestiging bevindt zich in Aalsmeer en de groep heeft toonaangevende marktposities in Scandinavië, Duitsland en Frankrijk. De totale omzet bedraagt ongeveer €50 miljoen per jaar. Movrie is een dochteronderneming van Springflower Holding die zich voornameijk richt op de bevoorrading van supermarkten en winkelketens. Hiljo richt zich op de bevoorrading van groothandels en kleinere winkelketens van Scandinavië tot Midden- en Zuid-Europa. Summer Flower is een onderneming die grote hoeveelheden levert sterk concurrerende prijzen.

Ciccolella is een van de grootste bedrijven op het gebied van bloemen- en plantenhandel op de Europese markt met een omzet van € 346 miljoen in 2010. Het bedrijf is actief in zowel het detailhandels- als het groothandelssegment van de markt. Het moederbedrijf is genoteerd aan de beurs van Milaan. De strategie van de groep omhelst een verdere ontwikkeling en diversificatie van de productie- en handelsactiviteiten, en integratie van de agricultuur met de productie van energie uit duurzame bronnen, met de nadruk op duurzame productie en respect voor het milieu.

De overname past volgens Ciccolella goed in haar ambitie om marktleider te worden. Het bedrijf probeert haar positie via partnerships en overnames in belangrijke markten te versterken. Claudio Rustioni, CEO van Ciccolella, licht toe: "Met deze overname kunnen we onze markt- en concurrentiepositie versterken en daarnaast door integratie ook kostenbesparingen genereren." Springflower en Ciccolella zullen met name op het gebied van operations en logistiek, marketing, verkoop, distributie en inkoop nauw gaan samenwerken.