• Bedrijf

    DIH International

  • SectorMedische Zorg
  • ActiviteitMedische apparatuur voor bewegingtherapie
  • Datum01 september 2016
  • LandHong Kong - Zwitserland

Zwitserse Hocoma fuseert met DIH International Hong Kong

Profiel

Het Zwitserse Hocoma is opgericht in 1996 en is een medisch technologiebedrijf dat innovatieve therapie oplossingen ontwikkelt en nauw samenwerkt met toonaangevende klinieken en onderzoekscentra. Hocoma is wereldwijd marktleider op het gebied van ontwikkeling, productie en marketing van gerobotiseerde en sensor-gebaseerde instrumenten voor functionele bewegingstherapie. Het bedrijf is opgericht door de elektrotechnisch en biomedisch ingenieurs Gery Colombo en Matthias Jörg en econoom Peter Hostettler. Hocoma heeft 160 medewerkers in dienst op het hoofdkantoor in Zurich en kantoren in de Verenigde Staten, Singapore en Slovenië. Als echt internationaal bedrijf heeft Hocoma mensen van 25 verschillende nationaliteiten in dienst.

DIH International is opgericht met de missie miljoenen levens te transformeren, zorgverleners en patiënten te inspireren door intelligente producten en systemen en participerende, gepersonaliseerde en geïntegreerde zorg vanuit ziekenhuizen bij patiënten thuis mogelijk te maken via slimme netwerken en applicaties in de cloud. Met focus op het verbeteren van functies en prestaties en het verhogen van de medicatie veiligheid, ambieert DIH om technologie & applicatie platform marktleider te zijn op het gebied van Rehab & Sports Medicine (RSM) en Intelligent Medication & Supply (IMS). DIH International wordt gedreven door gepassioneerde teams die wereldwijd werken, van San Diego tot Seoul en van Amsterdam tot Hong Kong.

Binnen de rehabilitatie divisie is DIH International al gefuseerd met de Nederlandse bedrijven Motekforce Link, wereldleider op het gebied van virtuele rehabilitatie, en FysioRoadmap, toonaangevend op gebied van web-based klinische programma’s en data integratie. Hocoma CEO Gery Colombo en Motekforce Link CEO Barry Hes zullen de nieuwgevormde rehabilitatie unit binnen DIH International leiden. “Voor Hocoma is dit de volgende grote stap naar de toekomst,” zegt Colombo. “Samen kunnen we synergiën behalen uit het uitlijnen van onze complementaire kerncompetenties en zodoende wereldwijd een nieuwe en betere standaard zetten voor geavanceerde rehabilitatie oplossingen.”

Michiel Westermann, commissaris bij DIH International, zegt: ”Eerlijk gezegd kunnen we ons enthousiasme over het samengaan van Hocoma en DIH en de positieve reacties die we van medewerkers hebben gekregen over de toekomstige partnership maar moeilijk verbergen. We kijken er erg naar uit om met onze brede kennis en expertise bij te dragen aan nog meer innovatieve oplossingen die patiënten wereldwijd toegang geven tot de beste rehabilitatie mogelijkheden”.

Zowel DIH als Hocoma zien met deze fusie grote synergie in de samenwerkingsmogelijkheden met channel partners en kijken ernaar uit om de voordelen van de combinatie DIH-Hocoma-Motekforce Link met haar klanten te bespreken. Het doel is om verdere ondersteuning van partners en klanten te onderzoeken met geïntegreerde oplossingen, training, opleiding, onderzoek en diensten. De nieuwe groep heeft de ambitie om de wereld van rehabilitatie opnieuw uit vinden door middel van geavanceerde technologieën en om wereldwijd het leven patiënten te verbeteren.

Persbericht

Voor meer informatie: DIH International en Hocoma