• Bedrijf

    eLEAF

  • SectorTMT
  • ActiviteitData oplossingen m.b.v. sattelieten
  • Datum12 mei 2022
  • LandNederland

Youtility en AIC verwerven een meerderheidsbelang in toonaangevend aardobservatie bedrijf eLEAF

Profiel

eLEAF is specialist in het leveren van op satelliet gebaseerde data en diensten. Het bedrijf wilt hiermee de landbouwproductie optimaliseren, duurzaam water- en irrigatiebeheer ondersteunen en klimaatrisico’s beoordelen. Hun technologie is in staat om hoogwaardige data te leveren over o.a. verdamping en biomassaproductie zowel op grote als kleine schaal. Het bedrijf werkt nauw samen met instellingen, regeringen, waterschappen, verzekeringsmaatschappijen en individuele producenten om te werken naar een meer klimaatbestendige toekomst. Met tientallen jaren ervaring is eLEAF één van de weinige bedrijven die satellietgegevens op wereldwijde schaal kan verwerken. eLEAF is opgericht in 2000 en het hoofdkantoor is gevestigd in Wageningen, Nederland.

Youtility is een software- en dataserviceprovider op het gebied van productie, energie en agritechnologie. Het bedrijf heeft expertise in data, cloud, software en IT-infrastructuur. Binnen de voornoemde sectoren werkt Youtility aan verscheidene digitale projecten en diensten samen met bedrijven zoals ASML, TNO, Eneco en Philips. Ze hebben 250+ medewerkers in hun adviesteams en hun hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven, Nederland. Verder beschikt het bedrijf over kantoren in de Verenigde Staten, waar circa 25+ IT-experts werken.

Het Agricultural Intelligence Centre AIC is een netwerk/platform voor landbouw- en klimaattechnologie. Door middel van het verzamelen, analyseren en beschikbaar stellen van data, maakt AIC efficiënt gebruik van water, bemesting en gewasbeschermingsmethoden om opbrengsten te verbeteren en kosten te verlagen. Het bedrijf ontwikkelt wereldwijde hubs en lokale competentiecentra om boeren, autoriteiten en waardeketenpartners over de hele wereld te ondersteunen. Hoofdkantoor is gevestigd in Almkerk, Nederland.

Youtility en AIC zullen een meerderheidsbelang verwerven in eLEAF om te anticiperen op de snel groeiende vraag naar grootschalige op satelliet gebaseerde data oplossingen. Dit verbetert de bedrijfsresultaten en ondersteunt de duurzame ontwikkelingsdoelen voor de wereldwijde water- en voedselzekerheid (i.e. SDG6/SDG2). Door de overname is eLEAF namelijk in staat de technologie verder op te schalen en deze over de hele wereld in te zetten om boeren, bedrijven en instellingen te ondersteunen met behulp van Youtility’s technologische support. Bovendien kan de technologie van eLEAF op een grotere geografische schaal worden ingezet via het netwerk van AIC in Africa en de rest van de wereld. Blacktrace heeft in deze transactie Youtility geadviseerd.

Boudewijn van Silfhout, CEO van eLEAF: “Super trots en enthousiast om twee nieuwe investeerders in eLEAF aan te kondigen. Youtility en AIC zullen ons helpen onze groei te versnellen en onze huidige technologie op te schalen. Een blijk van vertrouwen voor het team.”

Persbericht

Voor meer informatie: eLEAF en AIC