• Bedrijf

    IMPS&ELFS

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitBaby- & kinderkleding
  • Datum13 december 2016
  • LandNederland

Vendis Capital onderneming Noppies neemt IMPS&ELFS over

Profiel

IMPS&ELFS werd in 1997 door Fons Cohen opgericht. De onderneming met hoofdzetel in Amsterdam ontwikkelt en verkoopt kinderkleding die duurzaam wordt geproduceerd op basis van natuurlijk katoen. Het merk IMPS&ELFS is het perfecte toonbeeld van Nederlands design. Het wordt gekenmerkt door een sterk innovatief karakter en een tijdloos imago: een beetje rebels, maar toch chic op een sobere en niet-schreeuwerige manier. Tegelijk lieflijk en een beetje stout: Imp is echt wel wat ondeugend, terwijl Elf lief en aardig is. De onderneming is een pionier op het vlak van duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid. De onderneming heeft twee winkels in Amsterdam en stelt ongeveer 30 mensen tewerk.

Noppies ontwerpt, ontwikkelt, creëert en vermarkt al meer dan 20 jaar positie- en kinder/baby kleding en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een internationale marktleider in maternity wear. Noppies werd in 1991 opgericht door Norbert Mutsaerts, die als pionier begreep dat ook zwangere vrouwen zich graag modieus en praktisch kleden tijdens hun zwangerschap. Het bedrijf is wereldwijd actief in meer dan 50 landen en verkoopt haar drie merken “Noppies”, “Supermom” en “Esprit for mums” via eigen brandstores, franchise/partner winkels, shop-in-shops, onafhankelijke retailers en e-commerce. De belangrijkste markten zijn de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Canada. Het bedrijf heeft een pioniersrol gehad in de ontwikkeling van omni-channel benadering van retailers en consumenten. Een andere innovatie waar het bedrijf trots op is, is de “Never out of Stock” collectie. Noppies heeft ongeveer 100 werknemers.

Anne-Gien Haan, CEO van Noppies: “IMPS&ELFS is een sterk en innovatief merk dat over een periode van 20 jaar een sterke positie heeft ingenomen binnen het segment van kwalitatieve kinderkleding. We zijn dan ook zeer verheugd de krachten te kunnen bundelen. We hebben er alle vertrouwen in dat onze ondernemingen elkaar wederzijds zullen versterken en dat wij samen versnelde groei kunnen bewerkstelligen. Samen kunnen we meer investeren in onze merken, de ontwikkeling van collecties en onze aanwezigheid via diverse kanalen. Bovendien kunnen we samen meer bijdragen op het vlak van duurzaamheid en verantwoord ondernemen."

Fons Cohen, de oprichter en CEO van IMPS&ELFS: “Door onze krachten te bundelen met Noppies zetten wij een grote stap voorwaarts. Noppies bekleedt een sterke positie op de markt van zwangerschaps- en kinderkleding met de merken Noppies en Supermom. We hebben er alle vertrouwen in dat IMPS&ELFS baat zal hebben bij de schaalvergroting die Noppies biedt op zowel het gebied van verkoop via diverse kanalen, als sourcing, aankoop en operationele processen.”

Persbericht

Voor meer informatie: Noppies en IMPS&ELFS