• Bedrijf

    VanBerlo

  • SectorTMT
  • ActiviteitProductontwerp en innovatie
  • Datum19 februari 2020
  • LandUSA - Nederland

U.S.A. beursgenoteerde Accenture neemt product design en innovatiebureau VanBerlo over

Profiel

VanBerlo creëert innovatieve producten en diensten voor bedrijven in uiteenlopende sectoren, zoals fast-moving consumer goods, mobiliteit, de gezondheidszorg, het bankwezen en high-tech. Het bureau ontwikkelt slimme, connected oplossingen die fysieke objecten combineren met digitale diensten met behulp van technologieën als internet of things-sensoren, artificial intelligence en data-analytics. Deze oplossingen kunnen gebruikers voorzien van een meer gepersonaliseerd aanbod en meer gemak. Voor bedrijven ontstaan hiermee nieuwe manieren om hun business uit te breiden.

Een voorbeeld van het werk van VanBerlo zijn op maat gemaakte interfaces en dashboards voor sleepboten, die kapiteins en chief engineers helpen snel de informatie te kunnen vinden die ze nodig hebben in kritieke situaties. VanBerlo ontwikkelde ook een systeem voor het inchecken van bagage, waardoor passagiers sneller het incheckproces bij een selfservicebalie kunnen doorlopen. Nog een voorbeeld is een koffieautomaat met een eenvoudig te bedienen touchcreen dat gebruikers in staat stelt hun favoriete koffie in hun persoonlijke profiel op te slaan.

Sinds de oprichting in 1982 won VanBerlo met zijn werk meer dan 150 prijzen, waaronder van iF, Red Dot en Good Design. In 2017 werd het bureau door de Erasmus Universiteit Rotterdam en AVROTROS gekroond tot meest innovatieve bedrijf van Nederland.

Bij VanBerlo werken meer dan negentig professionals vanuit studio’s in Eindhoven en Den Haag. Samen hebben ze een schat aan ervaring op het gebied van innovatie en productstrategie: het ontwerpen van producten, software en user experiences, en het maken van prototypes waarbij de nadruk ligt op duurzame oplossingen. Het team wordt onderdeel van Accenture Industry X.0, de tak van Accenture die digitale technologieën gebruikt om verbeteringen aan te brengen in de manier waarop bedrijven producten en diensten ontwerpen, bouwen en produceren en industriële faciliteiten laten draaien.

Accenture is wereldwijd een toonaangevende dienstverlener met een uitgebreide reeks diensten en oplossingen op het gebied van strategie, advies, technologie, digitale en operationele dienstverlening. Door de combinatie van een ongeëvenaarde ervaring en specialisaties in meer dan veertig bedrijfstakken en voor alle bedrijfsdisciplines – ondersteund door ’s werelds grootste leveringsnetwerk – werkt Accenture op het snijvlak van bedrijfsleven en technologie, en helpt het klanten hun prestaties te verbeteren, die van duurzame waarde zijn voor hun aandeelhouders. Met 505.000 medewerkers die in meer dan 120 landen klanten bedienen, is Accenture een drijfveer voor innovatie die de wijze waarop de wereld werkt en leeft, verbetert.

Accenture Industry X.0 helpt bedrijven bij hun industriële digitalisering en met geavanceerde digitale technologieën om daarmee kernprocessen te transformeren en nieuwe omzetstromen en businessmodellen te creëren. Accenture ondersteunt elke fase van de transformatie, inclusief personeel, customer experience, R&D, engineering, productie, support en ecosystemen.

Deze overname versterkt de mogelijkheden van Accenture om klanten te helpen voordeel te halen uit het steeds meer bij elkaar komen van fysieke producten en digitale diensten. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Frank Rennings, managing director en digital lead bij Accenture in Nederland: “Het aantal slimme, connected producten neemt razendsnel toe en het hoge digitaliseringstempo vormt een uitdaging voor de ontwerp- en ontwikkelingsprocessen van onze klanten. Beide vragen om een nieuwe aanpak van innovatie. Met de komst van het creatieve team van VanBerlo naar onze Industry X.0-tak kunnen we onze klanten helpen nieuwe businessmodellen te ontwikkelen en nieuwe omzetstromen te genereren uit slimme, connected oplossingen en diensten.”

Thomas Paulen, CEO van VanBerlo: “Ons multidisciplinaire team heeft een passie voor het creëren van toekomstgerichte oplossingen die inspelen op de behoeften van mensen en groei voor klanten opleveren. We kijken ernaar uit onderdeel te worden van Accenture Industry X.0 en innovatie te stimuleren voor multinationale klanten.”

Accenture deed onlangs meerdere overnames om zijn Industry X.0-activiteiten te versterken: Nytec, een Amerikaans productinnovatie- en engineeringbedrijf, Zielpuls, een Duits technologieadviesbureau, en designaffairs, een Duits strategisch designbureau.

De overname van VanBerlo vormt een aanvulling op de eerdere overname van het Britse productinnovatiebedrijf Happen – dat ook een team in Amsterdam heeft – in oktober 2019.

 

Persbericht

Voor meer informatie: VanBerlo en Accenture