• Bedrijf

    You Improve is de naam van het nieuwe bedrijf dat wordt gebouwd op de grondvesten van het onlangs failliet verklaarde VLDV. Behalve de kennis, materialen, software (cockpits) en de subsidietak Finestri gaan ook circa 60% van de medewerkers van VLDV mee in de doorstart.

    Aan het hoofd staan oud-eigenaren Dirk Jan van Lente en Patrick de Vos. Ruim twee jaar geleden verkochten zij de aandelen van hun bedrijf Van Lente & De Vos (VLDV) aan Waterland Private Equity Investments.

  • SectorNews
  • Activiteit
  • Datum07 november 2013
  • Land

Succesvolle doorstart adviesbureau VLDV door You Improve

Profiel

Van Lente & De Vos was marktleider op het gebied van advies en ondersteuning op het gebied van continu verbeteren. Het opleiden van medewerkers op de werkvloer met behulp van MBO opleidingen onder regie van erkende opleidingspartners, was een van de onderscheidende kenmerken van haar aanpak. Het faillissement van een opleidingspartner en veranderingen op het gebied van subsidies (met name WVA-onderwijs) leidden tot onzekerheid bij investeerders en kredietverstrekkers. Het begin dit jaar tot VLDV omgedoopte bedrijf, kon daardoor niet meer aan haar betalingsverplichtingen voldoen en zag zich genoodzaakt faillissement aan te vragen.