• Bedrijf

    Irmato Group

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitIngenieurs- en adviesbureau
  • Datum29 mei 2015
  • LandNederland

Strong Root Capital verwerft meerderheidsbelang in Irmato Group

Profiel

Irmato Group is een multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau voor de machine- en apparatenbouw. Irmato Group hanteert het one-stop-shopping principe waarbij klanten in de high tech industrie tijdens de gehele productlevenscyclus worden ondersteund, van onderzoek tot engineering, projectmanagement en realisatie. Ook biedt Irmato Group hoogwaardige meetoplossingen en de P-ECM technologie en kunnen conceptoplossingen, met behulp van mechatronica, elektronica en moderne besturings- en aandrijftechnieken, direct naar ontwerp van apparatuur vertaald worden. De groep heeft ruim 165 mensen in dienst en is actief in Nederland, België en Duitsland.

Strong Root Capital is een jonge, onafhankelijke investeerder, opgericht in 2011. De aanpak van Strong Root Capital is pragmatisch en betrokken. “Bedrijven hebben altijd meer nodig dan alleen een financiële boost”. Strong Root Capital focust op handelsbedrijven, producenten en dienstverleners met een omzet tot €150 miljoen. De investeerder brengt haar expertise, ervaring, slagvaardigheid en kapitaal in bij bedrijven.

Met hulp van ABN AMRO Specialised Finance zal Strong Root Capital de groei van Irmato Group in haar kernmarkten binnen de hightech industrie ondersteunen, zowel met een kapitaalsversterking als met operationele en strategische kennis. De acquisitie is het resultaat van de behoefte aan groeikapitaal bij Irmato Group.

Persinformatie

Voor meer informatie: Strong Root Capital