• Bedrijf

    felyx

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitElektrische deelscooters
  • Datum11 februari 2021
  • LandNederland

Shared mobility scale-up felyx haalt € 24 miljoen op bij De Hoge Dennen en Anne-Marie Rakhorst

Profiel

Elektrisch deelscooterbedrijf felyx heeft een investering van € 24 miljoen opgehaald. Daarmee wil het bedrijf dat gedeelde elektrische scooters op ritbasis aanbiedt uitbreiden in Europa, te beginnen in Duitsland en Frankrijk. Felyx, is in 2017 opgericht door Quinten Selhorst en Maarten Poot. Het bedrijf is marktleider in de Benelux en momenteel actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Delft, Haarlem, ‘s-Hertogenbosch en Brussel. Via de app is een scooter te huren voor €0,30 per minuut.

De nieuwe financiering is beschikbaar gesteld door De Hoge Dennen Capital en de huidige grootaandeelhouder en onderneemster Anne-Marie Rakhorst. De Hoge Dennen Capital brengt relevante kennis en ervaring mee zoals hun investeringen in de online supermarkt Picnic en de e-bikes van Qwic. Ook de duurzame onderneemster Anne-Marie Rakhorst doet in deze ronde weer mee. Zij is de investeerder en grootaandeelhouder van het eerste uur.

Felyx maakt een sterke ontwikkeling door en is in drie jaar tijd gegroeid naar 130 medewerkers. Sinds de eerste rit in 2017 in Amsterdam hebben de gebruikers van felyx in heel Nederland en in Brussel ruim 14 miljoen kilometer afgelegd op de donkergroene e-scooters. Daarmee werd meer dan 1.600 ton CO2-uitstoot bespaard. Met de nieuwe investering richt felyx zich vooral op Duitsland en Frankrijk. De markt voor deelmobiliteit groeit hard. Nu is het nog zo dat een voertuig gemiddeld 90 procent van de tijd stilstaat en maar af en toe gebruikt wordt voor een ritje.

Persbericht

Voor meer informatie: felyx en De Hoge Dennen Capital