• Bedrijf

    Varkensslachterij De Wit Slachthuis is overgenomen door PALI Group. Met de overname versterkt vleeshandels- en productiebedrijf PALI Group haar positie verder in de varkenssector. Met een slachtcapaciteit van maar liefst 750.000 varkens per jaar is De Wit Slachthuis een belangrijke speler in de markt. Alhoewel kalfsvleesproductie de belangrijkste activiteit is van PALI Group, heeft het ook een positie in de waardeketen van varkens, met 25% van de omzet komende uit varkenshandel activiteiten. Door de overname integreert PALI Group verder in de keten, zoals het dat ook heeft gedaan met eerdere acquisities in de kalversector. De Wit Slachthuis zal verdergaan onder de naam PALI Geldrop.

  • SectorNews
  • Activiteit
  • Datum13 mei 2016
  • Land

PALI Group neemt De Wit Slachthuis over

Profiel

De Wit Slachthuis is een varkensslachterij met een historie die meer dan 80 jaar terug gaat. Door middel van een recente renovatie en uitbreiding heeft het bedrijf de slachtcapaciteit uitgebreid naar 750.000 varkens per jaar. Het bedrijf wordt gerund door familie De Wit en is gevestigd in een regio waar het grootste deel van de Nederlandse varkensstapel is gesitueerd.

PALI Group, opgericht in 1959 en gevestigd in Eersel, is een internationale veehandelaar en producent van voornamelijk kalfs- en geitenvlees. Het bedrijf is actief in een groot deel van de waardeketen. De belangrijkste activiteit is veehandel en de productie van kalfsvlees (via dochteronderneming Vitelco, een van de grootste kalverslachterijen ter wereld). Het bedrijf heeft dochters in Nederland, België, Duitsland, Polen en Italië en heeft een internationale klantenkring. Het bedrijf boekte in 2015 een omzet van €387m.

Persbericht