• Bedrijf

    Wemmers Tanktransport

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitTransport vloeibare levensmiddelen
  • Datum14 december 2021
  • LandNederland

Overname Wemmers Tanktransport, expert in vloeibare levensmiddelen, door Nijhof-Wassink Group

Profiel

Wemmers is gespecialiseerd in tanktransport van vloeibare levensmiddelen, zoals chocolade, vruchtensappen, plantaardige oliën, en wijnen. Met een netwerk van internationale vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië, ontzorgt het klanten met logistieke dienstverlening door heel Europa. Het biedt de keuze uit iedere mogelijke modaliteit. Daarnaast levert Wemmers hoge kwaliteit reinigingsdiensten voor tankwagens in overeenstemming met strikte regelgeving. Het bedrijf is met meer dan 350 medewerkers actief in vijf landen, en heeft 245 trekkende eenheden en meer dan 400 opleggers.

Nijhof-Wassink Group is specialist in het vervoeren en opslag van dry & liquid bulkgoederen voor de chemische- en veevoederindustrie en in de voedingssector, over weg, spoor, en water. Het bedrijf is met 1.750 medewerkers actief in acht landen, en heeft bijna 800 truck-trailer combinaties in bezit.

Alle activiteiten, vestigingen en medewerkers van Wemmers Tanktransport worden per 1 januari 2022 onderdeel van de Nijhof-Wassink Group.

Erik Schiphorst, CEO Nijhof-Wassink Group, licht toe: “Nijhof-Wassink en Wemmers zijn allebei specialist in bulktransport, waarbij Wemmers is gespecialiseerd in Liquid Food en Nijhof-Wassink op het gebied van Feed Logistics en Chemical Logistics. Onze beide bedrijven zijn actief in een zeer concurrerende markt waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en flexibiliteit centraal staan. Nijhof-Wassink is groeiende op haar marktgebied en de mogelijkheid om Food toe te voegen aan het bestaande portfolio zorgt voor diversificatie in het aanbod van gespecialiseerd transport. Het heeft een positief effect op de continuïteit van ons bedrijf. De stappen die we de laatste jaren hebben gezet in data analyse, efficiency en gerichte sturing is een enorme slag gebleken. Dezelfde slag willen we maken in het mooie bedrijf Wemmers dat Europees actief is in vele landen.”

Paul van den Nieuwenhuizen, directeur-eigenaar van Wemmers Tanktranport: “Bij Wemmers hebben we naar de huidige marktomstandigheden en de verschillende scenario’s gekeken om ook in de toekomst een gezonde transportgroep te blijven. Een overname behoorde tot één van de mogelijkheden waarbij toekomstperspectief en aandacht voor de medewerkers van doorslaggevend belang waren. In de gesprekken met Nijhof-Wassink ontstond een bijzondere klik en een goed gevoel. Nijhof-Wassink is een hecht familiebedrijf met een sterke focus op haar mensen. Met het verenigen van onze merknamen Wemmers en Troll binnen de Nijhof-Wassink Group, worden twee bedrijven met eenzelfde DNA en dezelfde focus bij elkaar gebracht en kunnen beide bedrijven van elkaars sterke punten profiteren.”

Erik Schiphorst vervolgt: “De komende tijd zullen we gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen zich snel binnen de Nijhof-Wassink familie thuis voelt. In de integratieperiode zullen we sterke focus houden op de klanten van Wemmers, zodat een goede basis voor de toekomst gelegd kan worden. Paul van den Nieuwenhuizen zal dan ook leiding blijven geven aan de Wemmers organisatie en mede de integratie met Nijhof-Wassink begeleiden en ondersteunen.”

Persbericht

Voor meer informatie: Wemmers Tanktransport en Nijhof-Wassink Group