• Bedrijf

    Egga Food Group

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitVerwerking van eieren
  • Datum09 november 2023
  • LandNederland

Overname eierverwerkers Egga Food Group en Eivo door Hardeman Egg Group

Profiel

Egga Food Group is een familiebedrijf gespecialiseerd in het koken, pellen, verven, verpakken en verhandelen van eieren voor Europese klanten binnen een straal van 800 kilometer vanuit Ospel, Limburg. Met bijna 100 medewerkers verwerkt het bedrijf jaarlijks honderden miljoenen eieren. Belangrijkste afzetmarkten zijn het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland.

Eivo, eveneens gevestigd in Ospel, is de grootste professionele eierververij van Nederland en verft jaarlijks tientallen miljoenen eieren per jaar. De geverfde eieren worden door Egga Food Group verkocht aan met name de retail.

Hardeman Egg Group is opgericht in 2020 door Arend Hardeman en bestaat uit een aantal eigen opfok- en legbedrijven, eierhandelaar Kwetters die elke week bijna 40 miljoen eieren sorteert en verhandelt, en Adriaan Goede, een eierverwerker die wekelijks zo’n 4 miljoen eieren breekt en vervolgens pasteuriseert of verwerkt tot poeder. Hardeman Egg Group is gevestigd in Kootwijkerbroek, Gelderland en heeft productielocaties verspreid door Nederland.

Hardeman Egg Group neemt met terugwerkende kracht per 1 januari 2023 Egga Food Group en Eivo over. Met de overname wil Hardeman Egg Group zijn internationale positie in de markt voor eieren versterken. Door bundeling van kennis, ervaring en capaciteit in eieren en ei-producten kan nog beter worden ingespeeld op de vraag vanuit de markt.

Egga Food Group uit Ospel neemt eieren af van legpluimveehouders om ze te koken, pellen en te verven. Het bedrijf levert aan de retail en de industrie. Hardeman Egg Group heeft eigen opfok- en legbedrijf met naar verluid meer dan 1 miljoen hennen, en een uitgebreid netwerk van pluimveehouders die eieren leveren. Dit netwerk wordt met het netwerk van de Egga Food Group nog breder. Ook kunnen er nieuwe kruisverbanden worden gelegd. Met het netwerk van pakstations, vloeibaar ei, eipoeder alsook gekookt geverfde en gekookt gepelde eieren kan de combinatie de eieren nog beter verwaarden. Voor Hardeman Egg Group is de overname van Egga Food Group en Eivo een strategische stap om de continuïteit van de beide ondernemingen, maar ook van andere partijen in de keten te versterken.

De familie Van Gemert, de huidige aandeelhouders van Egga Food Group en Eivo, doen na de overname geleidelijk een stap terug. De gebroeders Sieben, die Eierververij Ospel (Eivo) in 1996 oprichtten en samen met de familie Van Gemert er 50/50 aandeelhouder van zijn, zullen operationeel betrokken blijven bij Eivo. Door de overname is de continuïteit van beide bedrijven gewaarborgd. Ook blijven ze gevestigd in Ospel. Voor de medewerkers van Egga Food Group en Eivo blijft de werkgelegenheid op beide productielocaties ongewijzigd.

Persinformatie

Voor meer informatie: Egga Food Group en Eivo en Hardeman Egg Group