• Bedrijf

    FysioRoadmap

  • SectorTMT
  • ActiviteitFysiotherapie software
  • Datum12 december 2022
  • LandNederland

Online fysiotherapie softwareleverancier FysioRoadmap overgenomen door Health Cloud Initiative

Profiel

FysioRoadmap is in 1999 opgericht door fysiotherapeut en ondernemer Frank Duijff. De onderneming ontzorgt fysiotherapiepraktijken in het dagelijkse handelen en ondersteunt onder andere op het gebied van agendamanagement, patiëntenregistratie en -documentatie, behandelplanning, verslaglegging en facturatie. FysioRoadmap biedt een oplossing waar de therapeut centraal staat, specifiek ontwikkeld door en voor fysiotherapeuten op basis van jarenlange praktijkervaring. Het vertaalt de dagelijkse behoeften van fysiotherapeuten in een online applicatie.

Het elektronisch patiëntendossier van FysioRoadmap kenmerkt zich door een pragmatisch, instinctief werkproces. De agenda is intuïtief in het gebruik en geautomatiseerde declaratieprocessen helpen onvolledige en incorrecte declaraties te voorkomen en retourinformatie te beperken.

Softwareleverancier Health Cloud Initiative bedient een breed aantal disciplines en is inmiddels marktleider in de vrijgevestigde GGZ en paramedische werkvelden zoals de logopedie. Health Cloud Initiative wil komend jaar als eerste mijlpaal 20.000 zorgverleners ontzorgen door administratieve handelingen te minimaliseren.

Vortex Capital Partners heeft in midden 2022 een meerderheid van de aandelen in Health Cloud Initiative verworven en ondersteunt de onderneming in versnelde groei door middel van een buy-and-build strategie. De overname van FysioRoadmap volgt op de eerdere overnames van Incura, CRS software en de klantportfolio’s van twee softwareondernemingen.

Health Cloud Initiative verviervoudigt haar marktaandeel binnen de paramedische markt met de acquisitie van FysioRoadmap. Na de overname werken er meer dan 13.000 zorgverleners dagelijks met de producten van Health Cloud Initiative. De totale organisatie heeft na de overname een omzet van circa 10 miljoen euro.

Eric de Boer, CEO Health Cloud Initiative: “De overname van FysioRoadmap is een belangrijke stap voor het behalen van onze ambitie om middels krachtenbundeling een sterke en innovatieve softwareleverancier te creëren die kan voldoen aan de steeds strengere eisen in een snel veranderend speelveld. Het is ons doel om zorgverleners in de GGZ en paramedische zorg maximaal te ontzorgen en administratieve handelingen drastisch te beperken.”

Frank Duijff, oprichter en CEO FysioRoadmap: “We kunnen onze softwareontwikkeling versnellen met Health Cloud Initiative waardoor we gezamenlijk een nog betere propositie voor fysiotherapeuten in de markt zetten. De groep stelt ons in staat om sneller onze doelen te bereiken.”

Persbericht

Voor meer informatie: FysioRoadmap en Health Cloud Initiative