• Bedrijf

    Innopay

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitDigitale transactie consulting
  • Datum09 februari 2024
  • LandUSA - Nederland

Oliver Wyman, onderdeel van Marsh McLennan, neemt Innopay over

Profiel

Innopay is een internationaal consultancybureau gespecialiseerd in digitale transacties. Het bedrijf ondersteunt klanten wereldwijd met strategieadvies, de ontwikkeling van afsprakenstelsels en vraagstukken op het gebied van digital payments, open finance, digital identity en data sharing. Opdrachtgevers van Innopay zijn onder meer financiële dienstverleners, betalingsverwerkers en andere organisaties die voor hun processen in grote mate afhankelijk zijn van digitale transacties, zoals overheden, retailers en logistiekbedrijven. Het bedrijf heeft vestigingen in Amsterdam en Frankfurt en telt meer dan 60 consultants.

Oliver Wyman is een wereldwijd managementadviesbureau met 70 kantoren in 30 landen. Het bedrijf biedt diepgaande sectorkennis met expertise op gebied van strategie, bedrijfsvoering, risicobeheer en reorganisatie. Het bedrijf heeft wereldwijd 7.000 professionals in dienst en is onderdeel van het beursgenoteerde Marsh McLennan.

Marsh McLennan (NYSE: MMC) is een internationale zakelijke dienstverlener met een jaaromzet van 23 miljard dollar. Het bedrijf heeft 85.000 werknemers en is actief in meer dan 130 landen. Marsh McLennan bestaat uit vier organisaties: Marsh, Guy Carpenter, Mercer en Oliver Wyman. Marsh biedt datagedreven risicoadviesdiensten en verzekeringsoplossingen voor commerciële en particuliere klanten. Guy Carpenter ontwikkelt geavanceerde risico-, herverzekerings- en kapitaalstrategieën. Mercer levert advies en technologiegedreven oplossingen die organisaties ondersteunen processen anders in te richten, pensioen- en beleggingsresultaten opnieuw vorm te geven en gezondheid en welzijn te creëeren voor een veranderend personeelsbestand. Oliver Wyman fungeert als een cruciale strategische, economische en branding adviseur voor particuliere klanten en overheidsinstellingen.

Wereldwijd actief managementadviesbureau Oliver Wyman heeft aangekondigd het Nederlandse Innopay over te nemen. Met de overname breidt Oliver Wyman zijn aanwezigheid in de Nederlandse en Duitse markt uit, evenals zijn dienstverlening op het gebied van payments en digitale transacties. Innopay geldt als een van meest vooraanstaande dienstverleners in deze markt. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Innopay levert advies op het gebied van strategie, de ontwikkeling van afsprakenstelsels en vraagstukken op het gebied van digital payments, open finance, digital identity en data sharing. Met kantoren in Amsterdam en Frankfurt is Innopay voornamelijk actief in de Nederlandse en Duitse markt.

Innopay wordt een gespecialiseerde consultingpraktijk binnen de Oliver Wyman-groep en blijft actief vanuit de huidige kantoren in Amsterdam en Frankfurt. Shikko Nijland, CEO van Innopay, zal toetreden als Senior Vice President en wordt onderdeel van Oliver Wyman's leiderschapsteam op het gebied van payments. Hij rapporteert aan dr. Stephen Whitehouse, Partner en Head of Payments, Europe, Oliver Wyman, en Ted Rudholm-Alfvin, Partner, Oliver Wyman.

“De Europese betaalsector ondergaat ingrijpende veranderingen, gedreven door technologische ontwikkelingen, veranderende consumentenwensen en wetgeving. Door Oliver Wyman en Innopay samen te brengen, ontstaat een uniek aanbod dat de impact en de groei van onze mensen en ons werk zal doen toenemen”, aldus Stephen Whitehouse, partner en Head of Payments Europe bij Oliver Wyman.

“Het wereldwijde netwerk en de expertise van Oliver Wyman verbreden onze mogelijkheden om onze klanten nieuwe kansen te bieden. Hiermee navigeren we hen door het veranderende landschap van digitale transacties. Daarnaast biedt deze overname onze collega’s nieuwe kansen”, zegt Shikko Nijland.

Persinformatie

Voor meer informatie: Innopay, Oliver Wyman, Marsh McLennan