• Bedrijf

    Technisch ICT-dienstverlener Nspyre neemt met financiële steun van Gilde Equity Management de engineering en information services activiteiten van Irmato Group over. Met de overname wil Nspyre het aanbod van ontwerpsoftware voor technische installaties uitbreiden met engineering- en adviesdiensten. Irmato Group stoot de diensten af om zich meer te richten op industrial services (machine en apparatenbouw).

  • SectorNews
  • Activiteit
  • Datum02 augustus 2014
  • Land

Nspyre neemt de engineering en information services activiteiten van Irmato Group over

Profiel

Nspyre brengt de nieuwe activiteiten onder in de divisie Nspyre engineering services en ziet de overname als een belangrijke versterking en verbreding van de dienstverlening. Volgens Nspyre zijn de technologie en klantbasis complementair. Zo leveren beide bedrijven aan chipmachinemaker ASML, maar ook aan technische bedrijven als Fokker en Stork. Ook verwachten beide bedrijven de komende jaren een hechte samenwerking aan te gaan voor diverse projecten in de markt.

De verkoop komt voort uit een aanscherping van de strategie bij Irmato Group en de overtuiging dat de activiteiten beter tot hun recht komen bij een bedrijf met een sterke strategische fit. Nspyre engineering services wil zich verder specialiseren en versterken op het gebied van mechanica en mechatronica. Daarbij wil het kennis van het gehele productontwikkelingsproces (van CAD/CAM/CAE tot EDM/PDM en PLM) uitbreiden.

Bij Nspyre werken zeshonderd mensen verdeeld over vestigingen in Utrecht, Eindhoven, Zwolle en Leek (Groningen). Het bedrijf heeft ook een vestiging in Roemenië. Grote klanten van Nspyre zijn ASML en Philips.

Bij Irmato Group werken driehonderd mensen. Irmato Group heeft tien vestigingen waaronder Drachten, Groningen en Eindhoven. Irmato Group is vanuit Aachen ook actief in Duitsland. Grote klanten zijn Philips, ASML, Fokker en Stork. Irmato Group zal zich verder concentreren op haar kernactiviteiten betreffende het aanbieden van high-tech oplossingen voor de machine- en apparatenbouw.

Meer informatie: Nspyre en Irmato Group