• Bedrijf

    Plusport

  • SectorTMT
  • ActiviteitCloud-based learning & development oplossingen
  • Datum03 september 2019
  • LandNoorwegen - Nederland

Noorse Visma Group neemt Learning & Development cloudspecialist PlusPort over

Profiel

Met meer dan 15 jaar ervaring biedt PlusPort software en diensten voor training, certificering en E-learning voor professionele gebruikers. Sublabel SafetyPort biedt software voor incident- en risicomanagement. Vanuit Nederland is PlusPort met haar klanten over de hele wereld actief in meer dan 19 talen. Met meer dan 975.000 users bij meer dan 17.000 klanten, en het afhandelen van meer dan 3,2 miljoen getrainde uren en meer dan 750.000 transacties per jaar heeft PlusPort een leidende marktpositie. Het dienstenpakket is compleet met LMS & Compliance software en E-learning, mobile learning en AR/VR-learning. Het PlusPort platform biedt klanten in bedrijfsleven en overheid een hypermoderne cloudoplossing die naadloos integreert in een modern IT-landschap. Veilig, schaalbaar en betrouwbaar zijn de vaste kernwaarden waar iedere klant mee wordt bediend.

Visma biedt software en diensten om bedrijfsprocessen in de private en publieke sector te vereenvoudigen en te digitaliseren. De Visma groep is actief in de gehele Scandinavische regio, de Benelux en Midden- en Oost- Europa. Met meer dan 9.500 medewerkers, meer dan 900.000 klanten en een netto omzet van € 1.199 miljoen is Visma een van Europa's toonaangevende softwarebedrijven.

Visma biedt een volledig pakket aan financieel administratief, ERP, payroll, HRM en gerelateerde applicaties voor zowel bedrijven als overheidssectoren. Naast Visma Connect (EBPI) en Visma Software zijn enkele bekende merken zoals Raet, Roxit, ProActive, Davilex, Idella en Pinkweb onderdeel van de Visma Group. Visma werd in januari 2019 sponsor van Team Jumbo-Visma, een van ’s werelds beste fiets- en schaatsteams.

Visma is in de afgelopen 12 maanden snel gegroeid in Nederland door een aantal overnames, waaronder Visma Connect (EBPI), Raet, ProActive, Idella en PinkWeb en Roxit. Met de overname van PlusPort blijft Visma zich verder ontwikkelen, en wordt de leidende marktpositie in Noord-Europa opnieuw versterkt met een uiterst sterke speler in toepassingen voor Learning & Development.

PlusPort is een Nederlands softwarebedrijf dat cloudoplossingen levert voor Learning & Development. Met het PlusPort LMS en de E-learning modules worden meer dan 975.000 professionals opgeleid, gecertificeerd en continue van persoonlijke ontwikkeling voorzien. Daarmee is PlusPort de grootste Nederlandse speler op gebied van learning & development en certificatie in de cloud. Klanten kunnen het PlusPort platform wereldwijd inzetten en het aantal actieve gebruikers per klant varieert van 100 tot meer dan 35.000, verdeeld over verschillende industriee?n. Het sublabel SafetyPort levert cloud-based incident- en risicomanagement software waarbij klanten incidenten kunnen registeren en analyseren en daarnaast preventieve en correctieve acties kunnen beheren om risico’s te mitigeren.

"Wij zijn erg blij PlusPort te verwelkomen in de Visma-familie. De producten en diensten die PlusPort levert, vullen ons portfolio uitstekend aan. Het versterkt onze leidende positie in het leveren van cloudoplossingen voor zowel de private als publieke sector in Nederland en internationale markten”, zegt Carsten Boje Møller, Divisiedirecteur van Visma Custom Solutions.

"Wij zien ernaar uit ons bedrijf verder te ontwikkelen met een sterke organisatie als Visma als eigenaar. Het is een natuurlijke en belangrijke stap waardoor we onze ambitie om zowel in Nederland als internationaal verder te kunnen groeien versneld kunnen realiseren”, aldus Ron Bruijn, directeur van PlusPort. “De bundeling met de kennis en ervaring van Visma zal zowel bestaande als nieuwe klanten ten goede komen. Als bedrijf binnen de Visma groep kunnen wij nog beter inspelen op de wensen van onze klanten."

Persbericht

Voor meer informatie: PlusPort en Visma