• Bedrijf

    Decora

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitRaambekleding
  • Datum08 augustus 2020
  • LandNoord-Ierland - Nederland

Noord-Ierse Mzuri Holdings (Decora Blind Systems) neemt het Nederlandse Coolblinds over

Profiel

Het in Noord-Ierland gevestigde Mzuri Holdings, eigenaar van Decora Blind Systems, heeft het Nederlandse Coolblinds overgenomen. De overeenkomsten zijn getekend.

De overname brengt het totale werknemersaantal van de groep tot ruim 1.300, waarvan er circa 1.000 werkzaam zijn bij Decora’s hoofdkantoor in Lisburn. Coolblinds is opgericht in 2010 en verkoopt, net als Decora, op maat gemaakte raambekleding, met haar voornaamste markt in Nederland en België. Voorzitter van Mzuri Holding John Davison geeft aan dat de overname het bedrijf de mogelijkheid geeft verder te investeren in productontwikkeling.

John Davison: “We hebben ook BGF recentelijk verwelkomd als investeerder in Mzuri om het bedrijf verder uit te breiden binnen Europa. Deze transactie geeft de volgende fase van onze groei aan.”

Mzuri is in de deal bijgestaan door World M&A Alliance partners Goodbody Corporate Finance en Blacktrace. Goodbody Corporate Finance directeur Don Harrington zegt: “Mzuri heeft een ambitieuze visie om een familiebedrijf te transformeren in een Europese leider in raambekleding.”

Persbericht

Voor meer informatie: Decora