• Bedrijf

    Stevens International

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitLevering stofzuigerzakken
  • Datum21 maart 2023
  • LandDuitsland - Nederland

Miele Group neemt leverancier van stofzuigerzakken Stevens International over

Profiel

Stevens International is sinds 1970 een gerenommeerd leverancier van hoogwaardige stofzakken en aanverwante accessoires voor stofzuigers met huishoudelijke en industriële toepassingen. Het bedrijf levert een compleet aanbod van ruim 600 verschillende producten, zowel private label als onder eigen merknaam Kleenair. Vanuit Nederland exporteert Stevens naar meer dan 20 verschillende landen. Het bedrijf ontwikkelt voortdurend nieuwe technisch geavanceerde filters en stofzuigeroplossingen.  

Miele Group is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van huishoudelijke apparaten met hoogstaande kwaliteit op het gebied van koken, bakken, stomen, koelen en vriezen, koffiezetten, afwassen, wassen, drogen, strijken en stofzuigen. Daarnaast vervaardigt Miele vaatwassers, wasmachines en wasdrogers voor commercieel gebruik, evenals reinigings-, desinfectie- en sterilisatieapparaten voor medische instellingen en laboratoria. Het in 1899 opgerichte Miele heeft acht productievestigingen in Duitsland, zes verspreid over de rest van Europa, en een productielocatie in China. De omzet van Miele Group in 2022 bedroeg € 5,4 miljard. Miele is vertegenwoordigd met verkoopondernemingen en importeurs in bijna 100 landen. Wereldwijd heeft het familiebedrijf, nu in de vierde generatie, ongeveer 22.000 medewerkers in dienst. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gütersloh in Noordrijn-Westfalen, Duitsland.

Begin 2021 heeft Miele Group 100% van de aandelen in het familiebedrijf Eurofilters, producent van stofzuigerzakken, overgenomen. Het in België gevestigde Eurofilters is al sinds 2006 medeaandeelhouder in Stevens International. Miele Group verwerft nu volledige controle over Stevens International door de gehele activiteit over te nemen. De verkoop is voltrokken door middel van een activatransactie.

Persbericht

Voor meer informatie: Stevens International en Miele Group