• Bedrijf

    Splintt

  • SectorTMT
  • ActiviteiteLearning
  • Datum01 juli 2021
  • LandNederland

LMS software en eLearning ontwikkelaar Splintt overgenomen door MeeMaken

Profiel

Splintt, opgericht in 2010, ontwikkelt digitale leeroplossingen op maat, zoals eLearning modules, online trainingen, interactieve video’s, animaties en films. Daarnaast heeft Splintt Philpaper ontwikkeld, een hoogwaardig LMS platform voor de distributie en management van eLearnings. Philipaper is specifiek gericht op de eindgebruiker en uniek in het verlenen van eLearnings aan ‘external workforces’. Het bedrijf bedient meer dan 100 organisaties in verschillende marktsegmenten, waaronder industrie, bouw, financiën, zorg en overheid. Klanten zijn onder meer: ASML, Bouwmaat, BMN, ABP, DAS Rechtsbijstand, Isala Ziekenhuis, Medipoint, de Nationale Politie en diverse Ministeries.

MeeMaken is een actieve participatiemaatschappij met een wereldwijd netwerk en een sterke positie in (online) leren en dienstverlenende bedrijven voor de offshore en energiesector. Naast digitale leeroplossingen, bestaat het MeeMaken investeringsportfolio uit bedrijven in zwaar hijswerk, ingenieurswerk, werving en selectie en de maakindustrie.

Splintt vormt een belangrijke aanvulling op de al onder de MeeMaken groep vallende bedrijven Infosequre, eWorks, BoonLearning, L3online.com en MeeMaken Academy. De gecombineerde groep zal een toonaangevende leverancier van digitale leeroplossingen zijn, met klanten in onder andere de industrie, bouw, financiële sector, zorg & welzijn en overheid. Het gecombineerde aanbod wordt een one-stop-shop voor online leeroplossingen.

Natasja Sesink, operationeel partner van MeeMaken: “Wij zijn bijzonder enthousiast over het feit dat we Splintt als partner hebben bij het bouwen van een toonaangevend bedrijf op het gebied van online leeroplossingen. De producten, diensten, cultuur en visie van Splintt passen zeer goed binnen onze groep. Samen met een directieteam van de gecombineerde bedrijven zullen we blijven werken aan het toevoegen van verdere waarde aan de klanten door middel van het uitbreiden en ontwikkelen van het productaanbod, zowel organisch als door overnames.”

“De producten en diensten binnen de nieuwe groep van leerbedrijven zijn complementair. De combinatie van onze gezamenlijke bedrijven creëert een toonaangevende leverancier in digitale leeroplossingen, met een sterk potentieel voor toekomstige Noordwest-Europese groei. Ik kijk er zeer naar uit om dit met elkaar te realiseren.” zegt Natasja Jager, CEO en oprichter van Splintt.

Niels van Drimmelen, CTO van Splintt: “Digitale leeroplossingen moeten technisch excellent worden ondersteund met tooling gericht op de toekomst van online leren. Naast deze ontwikkeling is de behoefte aan sterke beveiliging is toegenomen. Op beide terreinen is er veel synergie te bereiken, waardoor onze klanten nog sterker bediend en ondersteund kunnen worden.”

Persbericht

Voor meer informatie: Splintt en MeeMaken