• Bedrijf

    52impact

  • SectorTMT
  • ActiviteitRuimtelijke inzichten
  • Datum22 december 2023
  • LandNederland

Itility Group neemt meerderheidsbelang in 52impact

Profiel

52impact verwerkt ruimtelijke foto’s en data, en maakt hier bruikbare kaarten en dataproducten van. Met experts op het gebied van waterbeheer, milieuwetenschappen, data engineering en bedrijfskunde, vertaalt 52impact complexe informatie naar praktische oplossingen. 52impact bedient haar klanten op wereldwijde schaal vanuit haar kantoor in Rotterdam, Nederland.

Itility Group is een vooraanstaande leverancier van software- en dataoplossingen en biedt  innovatieve oplossingen op het gebied van manufacturing, energie en agritech. Met een toegewijd team van specialisten op het gebied van data, cloud en software maakt Itility gebruik van geavanceerde technologie en data science om op maat gemaakte oplossingen te creëren. Met als doel om klanten efficiënter, duurzamer en succesvoller te maken. Itility Group heeft kantoren in Nederland (Eindhoven), de Verenigde Staten (San Diego, Silicon Valley en Austin) en Duitsland (Frankfurt).

Itility Group kondigt met trots aan dat het op 22 december 2023 de overname van een meerderheidsbelang in 52impact heeft afgerond. 52impact is een baanbrekend Nederlands bedrijf gevestigd in Rotterdam. Voor beide bedrijven is dit een belangrijke mijlpaal bedrijven op het gebied van software, dataoplossingen en klimaatonderzoeken. De bedrijven zullen samenwerken met betrekking tot de inzet van ruimtelijke inzichten om duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.

52impact maakt gebruik van een breed scala aan aardobservatietechnologieën zoals satellietbeelden, klimaatmodellen en data-integratietechnieken om de impact van klimaatverandering op bedrijven te onderzoeken en te monitoren. Sleutelwoorden zijn ruimtelijke inzichten en bedrijfsanalyse, met als doel de duurzaamheidsuitdaging positief aan te gaan.

De gecreëerde ruimtelijke inzichten helpen de transitie van de core business en supply chain te versnellen, om zo in te spelen op de risico’s van klimaatverandering, zoals veranderende waterbehoeften en overstromingen, stijgende temperaturen en extreem weer. Duidelijke, bruikbare kaarten en dataproducten tonen organisaties en overheden waar en hoe het beste geïnvesteerd kan worden om op lange termijn te kunnen inspelen op klimaatrisico’s en natuurlijke hulpbronnen het beste te kunnen verdelen.

Met de nieuwe aandeelhouder kan 52impact groeien en versnellen in het verstrekken van zowel strategische business informatie omtrent klimaatrisico’s als direct bruikbaar advies om klimaatuitdagingen te overwinnen. Hierdoor kan het management van klanten slim omgaan met klimaatuitdagingen en worden zij ondersteund bij het bereiken van de Sustainable Development Goals, waaronder water, voedselzekerheid en klimaatactie (SDG2, SDG6 en SDG13). Ondersteund door Itility kan 52impact technologieën verder opschalen en oplossingen wereldwijd implementeren om bedrijven, toezichthouders en NGO’s te ondersteunen.

Koen Verberne, Algemeen Directeur 52impact: “Bij 52impact monitoren en onderzoeken we de huidige en toekomstige status van de planeet om bruikbaar advies te kunnen geven en implementaties te kunnen begeleiden. Ik ben erg blij met deze stap, aangezien onze specialisten nu kunnen samenwerken met Itility’s grote team van tech experts, om onze ruimtelijke inzichten verder te verbeteren voor de duurzaamheid van de planeet.”

Peter Schepers, CEO Itility: “We kunnen niet wachten om zij aan zij te werken met 52impact in zo’n intrigerend gebied als ruimtelijke analyse voor klimaatactie. Met deze samenwerking kunnen we onze technische knowhow en kennis van data science inzetten om de klanten van 52impact daadwerkelijk te helpen bij het managen van klimaatuitdagingen.”

Thijs Perenboom, COO 52impact: “Data en data science staan centraal in ons klimaatadvies. Om de volgende stap te zetten, zochten we naar een partner die onze groei in dataverwerking kon stimuleren, met expertise in grootschalige dataopslag, ML-operaties en een data factory oplossing.”

Persinformatie

Voor meer informatie: 52impact en Itility Group