• Bedrijf

    NEO

  • SectorTMT
  • ActiviteitAardobservatiesoftware
  • Datum26 april 2023
  • LandNederland

Itility Group investeert in aardobservatiedata specialist NEO

Profiel

NEO, gevestigd in Amersfoort, levert unieke informatiediensten met betrekking tot veranderingen in onze leefomgeving. Het bedrijf is gespecialiseerd in het signaleren en bijwerken van zeer gedetailleerde omgevingsdata met behulp van satellietbeelden, luchtfoto’s, lidar en publieke data. NEO’s diensten bestaan uit up-to-date hoge resolutie data en calls-to-action over infrastructuur, bomen, bossen, gebouwen, duurzame energie, kavels, landgebruik, water, vegetatie en wijzigingen hierin. SignalEyes is hun dienst om alle gebouwen, wegen, waterwegen, bomen en velden in Nederland te monitoren. Hiermee is NEO het eerste bedrijf wereldwijd dat dergelijke diensten op zo’n hoog detailniveau over een heel land levert.

Itility Group is een prominente leverancier van software- en data-oplossingen, met verschillende innovatieve oplossingen op het gebied high-tech productieomgevingen, energie en agri-technologie. Met een toegewijd team van cloud-, data- en softwarespecialisten gebruikt Itility geavanceerde technologieën en data science om maatwerk oplossingen te bouwen die de efficiëntie, duurzaamheid en het succes van haar klanten bevorderen.

Itility Group is verheugd om de verwerving van een meerderheidsbelang in NEO aan te kondigen. NEO is een ervaren en innovatieve onderneming op het gebied van aardobservatie-oplossingen, gevestigd in Amersfoort. Deze transactie is een belangrijke mijlpaal voor beide ondernemingen als het gaat om software, data-oplossingen en aardobservatie.

Met haar nieuwe eigenaar is NEO in staat om haar groei te versnellen, anticiperend op een snelgroeiende vraag in de markt voor grootschalige oplossingen gebaseerd op satellietdata. Toepassingen zijn onder andere gewasbeheer, activawaarderingen en risicoanalyses, kaartregistraties, boombeheer, infrastructuur beheer, gebouwinspecties en beheer, CO2 monitoring en detectie van invasieve soorten. Dit verbetert resultaten van bedrijven en draagt bij aan de sustainable development goals voor voedsel en water (SDG6 en SDG2). Met ondersteuning van Itility kan NEO haar technologie verder opschalen en wereldwijd uitrollen ter ondersteuning van bijvoorbeeld agrarische bedrijven, instanties en NGO’s.

Rob Beck, managing director NEO: “bij NEO monitoren we onze planeet omdat we echt om haar geven. Daarom ben ik zo enthousiast over deze stap, waarbij ons team van 30+ geo-specialisten kan samenwerken met Itility’s technologie-specialisten. Hierdoor kunnen aardobservatie nog beter inzetten voor de duurzaamheid van onze planeet.”

Peter Schepers, CEO Itility: “wij hebben er zin in om schouder aan schouder met NEO aan de slag te gaan in fascinerende gebieden zoals slimme locatiediensten en aardobservatie. Met deze samenwerking kunnen wij onze kennis van technologie en data science toepassen om de klanten van NEO te helpen met detectie van, en omgaan met, veranderingen in verschillende omgevingen.”

Rob Beck, “wij zien dat de toepassing van remote sensing data en aanpalende technieken een duizelingwekkende groeicurve bereiken. Om de volgende stap te zetten zochten wij een partner die ons vanuit verschillende disciplines kan versterken, zonder dat dit ten koste gaat van onze unieke identiteit als expert op dit gebied.”

Persbericht

Voor meer informatie: NEO en Itility Group