• Bedrijf

    Jentjens Smart Oriented Handling

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitFood & agro machinetechniek
  • Datum06 augustus 2013
  • LandNederland

Irmato Group neemt Jentjens Smart Oriented Handling over

Profiel

Jentjens Smart Oriented Handling is gespecialiseerd in ontwikkeling, bouw en onderhoud van systemen voor het automatiseren van productieprocessen in de Food- en Agro-industrie. Jentjens Smart Oriented Handling levert state-of-the-art totaaloplossingen. Deze oplossingen worden opgebouwd uit modulaire systemen voor transport en handling, aanvoer van productieprocessen, pallet handling (infeed/outfeed, destacking, denesting). Jentjens Smart Oriented Handling onderscheidt zich ten opzichte van andere robotleveranciers door de unieke combinatie van technologieën en de gepatenteerde grijpertechnologie.

Irmato Group, met eigen vestigingen in Nederland, België en Duitsland, is de kennispartner van ontwikkeling tot en met realisatie voor de best passende oplossing in de machine- en apparatenbouw. Irmato Group heeft inmiddels meer dan 300 professionele kenniswerkers aan zich weten te binden. Irmato Group is in de loop der jaren van een monodisciplinaire- naar een multidisciplinaire projectorganisatie gegroeid. Gezien de toenemende vraag naar totaaloplossingen richt Irmato Group zich steeds meer op het aanbieden van totaalconcepten ofwel ‘one stop shopping’. De kracht van Irmato Group is de synergie tussen deze aanwezige competenties waarbij telkens de juiste combinatie wordt ingezet om een brede markt te bedienen. Irmato Group biedt hoogopgeleide en gemotiveerde professionals complete ontwikkeltrajecten met een integrale benadering vanuit de disciplines; werktuigbouw, elektro, software en control. Binnen Irmato Group is een grote diversiteit aan medewerkers; van constructeur of systeemarchitect tot consultants en verspaners en van schoolverlaters tot zeer ervaren krachten. Kennis en ervaring worden binnen Irmato gedeeld waardoor “training on the job” centraal staat.

Met deze overname zegt Irmato een grote stap voorwaarts te zetten in het realiseren van totaaloplossingen in de machinebouw en daarmee de basis van het bedrijf te verbreden en versterken. Jentjens Smart Oriented Handling had reeds voor ogen om verder te groeien door zich aan te sluiten bij een sterke partner.

Vitor Moonen, CEO van Irmato Group, legt uit: “We zijn erg blij met de acquisitie van deze voedingstechnologie en machine- en apparatuur producent. Jentjens Smart Oriented Handling heeft een state-of-the-art technologie ontwikkeld die wereldwijd grote voedingsproducten een concurrentievoordeel biedt in hun productieprocessen. Daarnaast voegt Irmato Group daar een interessant en groeiend klantenbestand aan toe, bestaande uit onder meer Mars, Plukon en Wessanen dochter Izico (voorheen Beckers en Favory Snacks)”.

George Jentjens, CEO van Jentjens Smart Oriented Handling, zegt: “De afgelopen jaren hebben we de transitie gemaakt van een traditioneel ingenieursbureau, dat voor de voedingsmachinebouw werkt, tot een hightech voedingstechnologie en machine- en apparatuur producent. We hebben zeer veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en realisatie van geautomatiseerde systemen voor de afhandeling van producten met variërende vormen in compleet willekeurige posities. Deze innovatie maakt het systeem vooral interessant voor industrieën die met natuurlijke producten werken (zoals vlees, vis, kip, snacks, chocoladeproducten, bakkerijproducten, paprika’s komkommers en ander fruit). Onze klanten zijn wereldwijd leidende voedingsproducenten. Door aan te sluiten bij Irmato Group is Jentjens Smart Oriented Handling deel van een sterk internationaal opererend ingenieursbureau, wat verdere expansie mogelijk maakt”.

Persbericht