• Bedrijf

    PVO International

  • SectorZakelijke Dienstverlening
  • ActiviteitDistributie van zonnepanelen
  • Datum27 september 2022
  • LandIerland - Nederland

Iers beursgenoteerd DCC plc neemt toonaangevende Europese solardistributeur PVO International over

Profiel

PVO International is opgericht in 2014 en is snel uitgegroeid tot een van de grootste solarbedrijven in Europa. PVO International is marktleider in de Benelux en heeft een groeiend aandeel in acht andere landen, waaronder Duitsland, Polen en Finland. Het bedrijf verkoopt zonnepanelen en aanverwante producten zoals omvormers, batterijen, en bevestigingsmaterialen aan een B2B klantenbestand bestaande uit installateurs, ontwikkelaars, corporates en EPC’s. De meest vooraanstaande fabrikanten in de solarmarkt leveren producten aan PVO International.

Het bedrijf heeft het hoofdkantoor in Rosmalen, Nederland, en heeft circa 50 medewerkers in dienst. Het ervaren managementteam van PVO International, dat sinds oprichting betrokken is, zal leiding blijven geven aan het bedrijf. PVO International heeft afgelopen jaar een omzet van circa €190 miljoen gerealiseerd.

DCC plc is een toonaangevende internationale sales-, marketing- en supportservices onderneming met een duidelijke focus op duurzame groei. DCC is een ambitieus en ondernemend bedrijf dat actief is in 21 landen en producten en diensten levert die dagelijks door miljoenen mensen worden gebruikt. Door haar focus op de markt, resultaatgedrevenheid en aandacht voor een duurzaam rendement op het ingezette kapitaal, is DCC in staat te herinvesteren in haar bedrijf en waarde te creëren voor alle belanghebbenden.

DCC plc, met haar hoofdkantoor in Dublin, is actief in drie sectoren: energie, technologie en gezondheidszorg. Zij biedt werk aan meer dan 15.500 mensen. DCC plc is genoteerd aan de London Stock Exchange en maakt deel uit van de FTSE 100. In het boekjaar eindigend op 31 maart 2022 genereerde DCC een omzet van £ 17,7 miljard en een bedrijfsresultaat van £ 589,2 miljoen.

Het in Ierland gevestigde FTSE100 DCC zal PVO International overnemen en de koppositie verder versterken door de inbreng van kennis, netwerk en groeikapitaal. Tezamen met het huidige management is PVO International hierna nog beter in staat om haar internationale groei verder te versterken om haar energietransitie doelen te behalen.

De samenwerking tussen de genoemde partijen is ter goedkeuring bij de onafhankelijke publieke toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) aangeboden. De afronding hiervan zal naar verwachting voor het einde van het jaar plaatsvinden.

PVO International en DCC zijn van mening dat de doelstelling om verdere groei op de Europese markt te realiseren het beste kan worden verwezenlijkt door krachten te bundelen. “Alleen ga je snel, maar samen kom je verder”, zo stellen de drie aandeelhouders, Arne-Bart Huibers, Frank Heijckmann en Gideon Overwater. “De synergie tussen PVO International en DCC stelt ons in staat om invulling te geven aan de ambitie van onze organisatie. DCC heeft een leidende rol in de energiesector en is een ‘leading route-to-market and supply chain partner’ voor technologische producten en merken. Met DCC’s kennis en netwerk bieden we PVO International de kans om versneld te groeien en meer klanten in Europa te ondersteunen”.

Managing Director, Gideon Overwater, stelt: “Dit is een koers die we als de juiste zien binnen de groeivisie van ons bedrijf, zonder daarbij overigens onze eigen bedrijfscultuur te verliezen. We blijven onze vertrouwde bedrijfsnaam voeren en ook alle ruim vijftig medewerkers blijven aan PVO International verbonden. Onze leveranciers en klanten mogen daarbij van ons dezelfde kwaliteit en service verwachten die zij van ons gewend zijn.”

Ook DCC plc kijkt uit naar de samenwerking. Managing Director van DCC Technology, Clive Fitzharris, zegt namens het concern: “PVO International heeft zich gedurende de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van Europa’s grootste inkoopplatforms en distributeurs van solar gerelateerde producten en heeft hierin een grote reputatie opgebouwd. PVO kenmerkt zich door haar snelheid, klantgerichte werkwijze, ambitie en groei en beschikt over een talentvol team medewerkers waar een enorme drive van uitgaat. De ambitie om voorop te blijven lopen in de markt en ieder dag met het doel bezig te zijn om de energietransitie te versnellen, is aanstekelijk. We zien in PVO dan ook de ideale partner om onze groei ambitie in de solardistributie te verwezenlijken, wat een belangrijk onderdeel vormt van DCC’s bredere strategie in de energietransitie”.

Persbericht

Voor meer informatie: PVO International en DCC plc