• Bedrijf

    Hurks Bouwcenters

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitBouwmaterialen groothandel
  • Datum01 november 2017
  • LandNederland

Hurks Groep verkoopt Bouwcenter activiteiten aan management

Profiel

Bouwcenter is een groothandel met een breed assortiment in bouwmaterialen, afwerkingsmaterialen, maar ook keukens, sanitair, ijzerwaren en professioneel gereedschap. Bouwcenter Van Hoppe en Bouwcenter Centen hebben een sterke regionale positie en focussen op het professionele segment waar de grote ketens voornamelijk focussen op de consumenten (DIY) markt. Bouwcenter staat bekend om de uitstekende kennis van haar medewerkers over producten en de toepassing daarvan. De Bouwcenter-vestigingen zijn FSC en PEF gecertificeerd en hebben een groeiend assortiment duurzame bouwmaterialen.

Bouwcenter is aangesloten bij de Veris Bouwmaterialengroep, die centrale inkoop, opslag en facturering verzorgt. In totaal beschikt Veris in Nederland en België over ruim 130 vestigingen. Behalve onder de naam Bouwcenter opereren die onder de formulenamen Bouwpunt en Stiho. Veris is in handen van 29 aandeelhouders: familiebedrijven die zich toeleggen op de handel in hout en andere bouwmaterialen. De jaarlijkse omzet van Veris bedraagt 850 miljoen euro. Veris is lid van het Europese samenwerkingsverband van bouwmaterialengroothandelaren Euro-Mat.

De verkoop van Bouwcenter Van Hoppe in Eersel en Bouwcenter Centen in Wanroij past in de eerder uitgesproken strategie van de familie Hurks om meer te focussen op haar kernactiviteiten; bouw en ontwikkeling. Hurks vertrouwt erop dat Hurks bouw & Vastgoedontwikkeling en Hurks onderhoud & retail de goede relatie met de Bouwcenters blijven voortzetten.

De markt voor bouwmaterialen ontwikkelt zich in rap tempo. Van 24/7-distributie en efficiënt voorraadbeheer tot digitalisering in de bouw met ontwikkeling van apps. Trends waar beide Bouwcenters al jaren op inspelen. Ahout: “We kijken continu kritisch naar onze producten en dienstverlening en blijven onszelf doorlopend vernieuwen. Zo hebben we het vertrouwen van de markt door de jaren heen opgebouwd. Met het hele Bouwcenter-team en met veel passie. Daar kunnen onze klanten ook in de toekomst op rekenen. Ik ben er bijzonder trots op dit voort te kunnen zetten”.

Persbericht

Voor meer informatie: Bouwcenter en Hurks Groep