• Bedrijf

    Zonnelux

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitRaambekleding
  • Datum30 november 2022
  • LandNederland

Hunter Douglas verwerft meerderheidsbelang in raambekledingspecialist Zonnelux

Profiel

Zonnelux, één van de grootste aanbieders van op maat gemaakte raambekledingsproducten in de Benelux, wordt overgenomen door Hunter Douglas wereldmarktleider op het gebied van raambekleding, onder andere bekend van Luxaflex®.

Zonnelux is een familiebedrijf gespecialiseerd in raambekleding. Sinds de oprichting in 1974 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste aanbieders van op maat gemaakte raambekledingsproducten in de Benelux. Zonnelux levert een compleet en kwalitatief hoogwaardig productassortiment, met onder andere shutters, houten of aluminium jaloezieën, geweven hout, lamellen, plissé gordijnen, rolgordijnen en vouwgordijnen. De collecties bieden decoratieve en functionele raambekleding in honderden kleuren, tientallen materialen en uitvoeringen. Er wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatief hoogwaardige stoffen en materialen die voldoen aan de laatste interieur trends. Daarnaast biedt Zonnelux de mogelijkheid om producten elektronisch te bedienen, inclusief smart home toepassingen.

Zonnelux is gevestigd in Veghel, Nederland, met zo’n 25 medewerkers. Daarnaast heeft het eigen productielocaties in Oost-Europa. De producten worden uitsluitend verkocht via Zonnelux specialisten in Nederland en België, zoals zonweringsspeciaalzaken, woningtextielzaken en woning- of projectinrichters.

Hunter Douglas is wereldwijd marktleider op het gebied van raambekleding (onder andere bekend van het merk Luxaflex®) en is een prominente leverancier van architecturale onderdelen en producten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Rotterdam en de gehele groep omvat 136 bedrijven met 47 productie en 89 assemblage locaties. Hunter Douglas is actief in meer dan 100 landen. Sinds 2022 is Hunter Douglas 75% eigendom van de Amerikaans-Braziliaanse investeringsfirma 3D Capital en 25% eigendom van de familie Sonnenberg. Binnen de Hunter Douglas groep werken zo’n 23.000 medewerkers. In 2021 werd een netto jaaromzet van USD 4.6 miljard gerealiseerd.

Zonnelux heeft als familiebedrijf sinds 1974 een mooie positie verworven in de Benelux-markt. Door krachten te bundelen met Hunter Douglas ontstaan meerdere synergiën die Zonnelux nog beter in staat stellen om haar partners te ontzorgen met het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten.

Na de overname zal de merknaam Zonnelux in stand worden gehouden, en zal de organisatie met c. 25 medewerkers op de huidige locatie in Veghel blijven. Het huidige management zal voor langere termijn verbonden blijven aan Zonnelux.

Persbericht

Voor meer informatie: Zonnelux en Hunter Douglas