• Bedrijf

    Hurks Bouwcomponenten en Engineering

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitPrefab beton bouwconcepten
  • Datum11 juli 2017
  • LandNederland

HB Capital en Opportunity Partners nemen Hurks Prefab divisie over

Profiel

De industriële bouwcomponenten divisie (omzet €120m en 360 medewerkers) van Hurks Groep, genaamd Hurks Bouwcomponenten en Engineering, bestaat uit Hurks prefabbeton in Veldhoven en Tilburg, Hurks delphi engineering in Veldhoven en Hurks geveltechniek in Veldhoven. Het bedrijf is een wereldwijde koploper en trendsetter in het bouwen met zogenoemde prefab elementen, dit zijn gevelelementen die in een geconditioneerde omgeving worden gefabriceerd en op de bouwplaats kunnen worden gemonteerd. Het is de enige speler ter wereld met alle specialismen onder één dak: een engineeringsafdeling, een afdeling vlechttechniek voor wapeningsstaal, een bekistingsfabriek, een zelf ontworpen metselsysteem, specialistische aluminium geveltechnieken, montage en projectmanagement. Deze kwaliteiten combineert het bedrijf binnen een totaalconcept waarbij engineering, productie en montage naadloos op elkaar aansluiten. Zo worden complete wind- en waterdichte kantoren, ziekenhuizen of woontorens inclusief gevel, geleverd. Van constructie tot isolatie en integratie van gevelstenen, ramen en puien.

HB Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker en richt zich op sterke, middelgrote ondernemingen met groeiperspectieven. HB Capital investeert zowel direct in ondernemingen (al dan niet met mede-investeerders) als indirect, via fondsstructuren en partnerships. Het bedrijf investeert zowel in beursgenoteerde als private ondernemingen en in meerdere onderdelen van de kapitaalstructuur: zowel eigen als vreemd vermogen.

Opportunity Partners is de investeringsmaatschappij van Robert van der Wallen, die na de verkoop van BrandLoyalty het vermogen investeert zowel direct in ondernemingen als indirect via fondsen zoals Parcom Capital.

De industriële divisie van Hurks Groep maakt al jaren internationaal naam met innovatieve prefab bouwconcepten waarbij complete gebouwen uit grote, geprefabriceerde betonnen onderdelen worden opgeleverd. De toepassing van hoogwaardige prefab elementen zorgt ervoor dat projecten tegen een hogere kwaliteit en binnen de helft van de normale bouwtijd kunnen worden opgeleverd. De total cost of ownership valt zo aanzienlijk lager uit voor eigenaren. In Londen genereren de omvangrijke projecten London City Island en London Royal Wharf veel aandacht, en is de onderneming ook nu actief met een aantal zeer omvangrijke vervolgprojecten. In Nederland tekende het Hurks-onderdeel onder andere voor de Symphony woon- en kantoortorens aan de Amsterdamse Zuidas en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch. Hurks Bouwcomponenten en Engineering zal verder gaan onder de naam Hurks Industrial Construction Systems, dat binnen de internationale markt de activiteiten van het bedrijfsonderdeel beter weergeeft.

De unieke kwaliteiten van het onderdeel zorgen voor een grote internationale vraag naar het specialisme van de divisie. De grote vraag en succesvolle (financiële) performance van het Hurks-onderdeel maakten modernisering en uitbreiding van de fabrieken in Veldhoven en Tilburg mogelijk. De familie Hurks, de aandeelhouder van de divisie, ziet met de verkoop nu kans voor de nieuwe onderneming om onder andere via internationale expansie de groei te versnellen. Investeringsmaatschappijen HB Capital en Opportunity Partners hebben de aandelen overgenomen en zich bereid verklaard deze groei verder financieel te ondersteunen.

Jacco van Dijk, CEO van de nieuwe onderneming: ‘We hebben als management het volledige vertrouwen in de toekomst van deze onderneming. Daarom hebben we de kans gegrepen om zelf te participeren in het nieuwe bedrijf. Er breekt een nieuw tijdperk voor ons aan, waarin we verder gaan met nieuwe eigenaren en versneld kunnen groeien. Wij zijn de familie Hurks dankbaar voor hun visie, tomeloze inzet en vertrouwen. Zij hebben de onderneming groot gemaakt. Aan ons de uitdaging het verder te brengen. We zien uit naar de samenwerking met HB Capital en Opportunity Partners.’

Familie Hurks: ‘De verzelfstandiging van de Hurks Prefab divisie is de manier om het bedrijfsonderdeel alle gelegenheid te geven de enorme internationale groeikansen op korte termijn verder invulling te geven. De nieuwe eigenaren kunnen samen met het zittende management die internationale groeikansen optimaal benutten. Hurks Groep zal zich volledig richten op haar kernactiviteiten: bouw, ontwikkeling en onderhoud. We wensen de nieuwe onderneming, de nieuwe eigenaren, het management en alle medewerkers veel succes in de toekomst.’

Persbericht

Voor meer informatie: Hurks Prefab en HB Capital