• Bedrijf

    International Solar (Kieszon)

  • SectorConsumentenproducten
  • ActiviteitZonnestroomontwikkeling
  • Datum20 december 2016
  • LandNederland

Greenchoice neemt International Solar (Kieszon) over

Profiel

International Solar (Kieszon), opgericht in 2008 door Frank Heijckmann en Gideon Overwater, is de grootste zonnestroomontwikkelaar in Nederland. Het bedrijf ontwikkelt, investeert in en exploiteert voornamelijk grote zakelijke zonneprojecten op daken en ontzorgt daarbij de klant volledig, zowel technisch als financieel. Dit gebeurt vaak op basis van full operational lease. Het beheert momenteel de grootste en meest solide zonnestroomportefeuille in de Nederlandse markt. Dit succes is behaald door hun filosofie die gebaseerd is op het DBFMO (Design, Build, Finance, Maintain and Operate) principe. Daarnaast levert Kieszon zonnestroominstallaties aan particulieren via onder meer Vereniging Eigen Huis, Natuur & Milieu en de Consumentenbond.

Greenchoice, opgericht in 2000 in Rotterdam, is een energieleverancier die uitsluitend groene energie levert aan meer dan 400.000 particulieren en bedrijven. Alle energie stamt volledig af van duurzame bronnen zoals wind-, water-, biomassa- en zonne-energie. Daarnaast helpt Greenchoice haar klanten om CO2-emissie te verlagen door te investeren in CO2 compensatieprojecten, zoals door het aanplanten van bos. Naast groene energie biedt Greenchoice haar klanten ook energiebesparende producten en heeft het geïnvesteerd in de aanleg van een eigen windmolenpark. Greenchoice is door de Consumentenbond meerdere jaren op rij als ‘beste uit test’ gekomen.

Frank Heijckmann, medeoprichter en algemeen directeur KiesZon: ‘Voor ons is de overname door Greenchoice een kans om nog slagvaardiger te werken dan we al doen. Onze kennis en ervaring in de zonnestroom-branche is groot. Wij waren de eerste die al in 2011 een geheel gefinancierd zonnestroomproject ontwikkelden voor een gebouweigenaar: Zonnestroom op 27 Amsterdamse basisscholen. Die voorsprong hebben we vastgehouden en wordt nog sterker door de krachten met Greenchoice verder te bundelen. We voorzien een enorme groei van de zonnestroommarkt en blijven daar in vooroplopen. Vanaf nu kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn.”

Greenchoice werkt al lang samen met KiesZon. Martin van Sleeuwen, CFO van Greenchoice: “De kans om KiesZon over te nemen past perfect in onze nieuwe strategie. Wij zetten vol in op duurzaam en dichtbij opgewekte energie. Zon is in onze ogen de belangrijkste manier om lokaal invulling te geven aan de energietransitie. Met de overname hebben we in één klap een ijzersterke verbindende én zichtbare positie in de zonnestroommarkt. We geloven in de aanpak van KiesZon die uitgaat van kennis en kunde van de hele keten. Van de eerste subsidie en financiering tot de bouw en uiteindelijk het langjarig onderhoud van zonnestroominstallaties.“

Persbericht

Voor meer informatie: Greenchoice en Kieszon