• Bedrijf

    Elcee Group

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitIndustriele componenten
  • Datum19 juni 2018
  • LandNederland

Gilde Buy Out Partners neemt meerderheidsbelang in Elcee Group

Profiel

Elcee, opgericht in 1923, is een internationale leverancier van klantspecifieke industriële componenten en biedt producten aan in 4 specialistische businessunits: giet- en smeedwerk, Lagertechniek, Hijstechniek en rvs-bevestigingsmateriaal. De Groep is met c. 300 werknemers wereldwijd actief met een hoofdkantoor in Dordrecht, tien kantoren en warehousing locaties in Europa en drie sourcing- en afwerking locaties in Azië. Elcee bedient in totaal c. 3.200 klanten verspreid over de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië en Zwitserland. De strategie van Elcee is om internationaal te groeien door middel van overnames om haar bereik binnen en buiten Europa te vergroten, met als uiteindelijke doel de juiste service, producten en ondersteuning te bieden aan haar klanten.

Gilde Buy Out Partners is een Europese private equity investeerder met kantoren in Zurich, Frankfurt, Utrecht en Brussel. Gilde Buy-Out Fund V, het meest recent opgehaalde fonds, bevindt zich met €1.1bn onder de grootste specifiek op de mid-market gerichte buy-out fondsen in Europa. Gilde houdt momenteel een meerderheidsaandeel in Veco Precision, Esdec, Albelli, Oystershell Laboratories, T-groep, Royal Reesink, Riri, Royal Ten Cate en Enkco.

TransEquity Network is een hands-on investeerder in kleinere middelgrote ondernemingen met significant groeipotentieel. TransEquity realiseert bovengemiddelde waardegroei door hands-on support op strategisch, financieel en operationeel niveau. TransEquity is opgericht in 2002 en gevestigd in ‘s-Hertogenbosch.

TransEquity Network verkoopt haar volledige belang aan Gilde Buy Out Partners en negen managers van Elcee Group. Elcee Group is een producent en ontwikkelaar van industriële onderdelen, zoals gevelpanelen, trekslangen, giet- en smeedwerk, bouten, moeren en slangklemmen. Elcee is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een leidende Europese aanbieder van klantspecifieke, industriële onderdelen, door middel van verschillende overnames in Duitsland, België, Scandinavië, en Polen. In totaal bestaat Elcee uit 10 onderdelen, die gezamenlijk c. EUR 100m omzet genereren en c. 300 werknemers in dienst hebben.

Tjeu van Roij, CEO van Elcee, verkoopt een aanzienlijk deel van zijn 50% deelneming en behoudt daarmee een minderheidsbelang. Gilde Buy Out Partners zal de groeiambities van het management ondersteunen, waardoor Elcee kan uitgroeien tot leidende pan-Europese speler, maar ook de Amerikaanse markt zal betreden.

Persbericht

Voor meer informatie: Elcee Group