• Bedrijf

    Leadbitter

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitVastgoedontwikkeling & bouw
  • Datum17 maart 2011
  • LandUK - Nederland - Frankrijk

Franse Bouygues en management nemen Engelse Leadbitter over van beursgenoteerde Heijmans

Profiel

Leadbitter Group is een Brits bouwbedrijf actief in zowel de publieke als private sector. Leadbitter ontwikkelt en realiseert woningen in de sociale huursector en vastgoed in de publieke sector zoals scholen, ziekenhuizen en recreatieve faciliteiten. Denne Construction is deel van Leadbitter Group. Het bedrijf is marktleider in haar domein en levert totaalconcepten van haalbaarheidsanalyse en ontwerp tot planning, bouwvergunningen en de bouw zelf.

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek en infra combineert. Heijmans is actief in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Heijmans realiseert projecten voor woonconsumenten, bedrijven en overheden.

Bouygues is een beursgenoteerd, gediversifieerd bouwconglomeraat met een sterke corporate cultuur. Het bedrijf heeft een focus op drie sectoren: Bouw met Bouygues Construction (woningen, infrastructurele werken, energie en diensten), Bouygues Immobilier (vastgoed) en Colas (wegenbouw), Telecom met Bouygues Telecom en Media met TF1. Het bedrijf is opgericht in 1952 door Francis Bouygues en opereert in meer dan 100 landen.

Op 1 maart heeft de Nederlandse mededingingsautoriteit de acquisitie van Leadbitter Group door Leadbitter’s management en Bouygues International goedgekeurd. Het is een strategische keuze voor Heijmans om zich primair te focussen op sterke posities in Nederland en de Belgische inframarkt. Bouygues heeft 51% van de aandelen overgenomen en het management de resterende 49%.

De extra capaciteit die Bouygues biedt, stelt Leadbitter in de gelegenheid haar positie in projecten met toegevoegde waarden en nieuwe procedures om publieke opdrachten te verkrijgen te versterken. Daarnaast profiteert het bedrijf zo van verschillende synergievoordelen met de andere groepsmaatschappijen in de UK: Bouygues UK, Warings, ETDE en de specialistische dochterondernemingen.

Bob Rendell is erg enthousiast over de deal: “Dit zijn spannende tijden voor Leadbitter Group en voor haar medewerkers. De middelen die via Bouygues beschikbaar zijn geven ons een benijdenswaardige positie en de kans om ons marktaandeel in de voor ons belangrijke sectoren verder uit te breiden. Daarnaast kunnen we nieuwe kansen benutten die onze vaardigheden en ervaring complementeren. We zijn nu zo goed gepositioneerd dat ik het volste vertrouwen heb dat we nog meer marktaandeel kunnen veroveren in onze kerngebieden”.

Oliver-Marie Racine, CEO en bestuursvoorzitter van Bouygues Bâtiment International, zegt: “Deze overname samen met het management van Leadbitter Group is een uitstekend voorbeeld van onze ontwikkelingsstrategie van duurzame locaties in de meest veerkrachtige gebieden in Engeland”.