• Bedrijf

    Anoniem

  • SectorTMT
  • ActiviteitAsset integrity management software
  • Datum10 december 2020
  • LandBelgië - Nederland

Fortino Capital Partners neemt belang in asset integrity management softwarebedrijf

Profiel

Het bedrijf ontwikkelt integrity management software voor risicomanagement en optimalisatie van onderhoud bij fabrieken met zware machines en installaties in de sectoren olie & gas, chemicaliën, energie, en nutsvoorzieningen. Haar Integrity Management Software (IMS) is een bedrijfskritisch softwareplatform dat gebruikers helpt om slimme inspectie- en onderhoudsbeslissingen te nemen, en daarmee de algehele veiligheid en efficiëntie van werkzaamheden en de waarde van installaties vergroot.

De software beoordeelt asset-specifieke risiconiveaus aan de hand van huidige en historische data van de machines en installaties, waarmee het vervolgens het preventief onderhoudsplan voor de gehele fabriek optimaliseert. IMS bestaat uit verschillende modules gebouwd voor specifieke toepassingen en fabrieksonderdelen. Het heeft ruim 5.000 gebruikers bij 100 fabrieken in 30 landen wereldwijd bij klanten zoals Shell, Borealis en Sapref.

Het platform is de afgelopen twee decennia in nauwe samenwerking met Shell continu doorontwikkeld en verbeterd. Het bedrijf heeft een team van 75 softwarespecialisten en is gevestigd in Nederland en Kroatië. Naast ontwikkeling ondersteunt het klanten bij de implementatie, datamigratie, databeheer, training en hosting van de software.

Fortino Capital Partners is een Europese investeerder gericht op bedrijfssoftware en beheert een private equity groeifonds van €240 miljoen en twee durfkapitaalfondsen. Het is gevestigd in Antwerpen en Amsterdam. De portefeuille van Fortino Capital bestaat onder andere uit MobileXpense, Efficy CRM, Odin Groep, Tenzinger, Maxxton en Teamleader.

Na 20 jaar organische groei hebben de oprichters besloten een externe partner aan te trekken om het bedrijf te ondersteunen bij de volgende groeifase, in het verder benutten van het potentieel van de software, en bij het uitgroeien tot dé wereldwijde standaard in asset integrity management software. In nauwe samenwerking met de huidige partners zal er geïnvesteerd blijven worden in productontwikkeling. Daarnaast zal verdere professionalisering van de organisatie prioriteit hebben. Voor 2021 is een significant aantal vacatures in management, domeinexpertise en op andere vlakken in de organisatie.

De medeoprichter en algemeen directeur: “We zijn enthousiast over Fortino Capital als nieuwe aandeelhouder. Dankzij de belangrijke expertise in B2B software en het solide netwerk van Fortino Capital zal het bedrijf verder en sterker kunnen groeien. Met onze ruim 20 jaar ervaring en sterke partnerships in de olie- en gassector staan we goed gepositioneerd om te profiteren van de mogelijkheden die deze markt biedt, mede gezien het aantal verouderende fabrieken en de focus op digitalisering vandaag de dag.”

Wouter van de Bunt, partner bij Fortino Capital: “We zijn sterk onder de indruk van de prestaties gedurende de afgelopen 20 jaar. Het bedrijf heeft een geweldig product ontwikkeld dat potentie heeft om de marktstandaard te worden in asset integrity management. Bovendien past de investering perfect binnen de criteria van ons Growth Equity Fund: mission-critical software, sterke en winstgevende groei, wereldwijde activiteiten, en immense groeimogelijkheden. We zijn verheugd om het bedrijf samen met de oprichters te ondersteunen in zijn volgende, versnelde groeifase.”

Persbericht

Voor meer informatie: Fortino Capital Partners