[Translate to Dutch:]
  • Bedrijf

    Byldis

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitPrefab high-rise construction
  • Datum11 oktober 2023
  • LandGermany - Netherlands

Duitse industriële holding Mutares koopt Byldis

Profiel

Byldis is marktleider op het gebied van integrale industriële modulaire bouw voor het middelhoge gebouwen en hoogbouw. Dit unieke geïntegreerde bouwsysteem is het resultaat van meer dan 50 jaar ervaring in engineering, prefabbeton en geveltechniek. Onder de vele projecten in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland en Scandinavië, is onder andere de Zalmhaventoren in Rotterdam, met 215 meter de hoogste prefab toren ter wereld. Bij het bedrijf werken ongeveer 500 mensen verspreid over drie productielocaties in Veldhoven en Tilburg.

Mutares is een internationale industriële holding en investeerder gericht op overnames van bedrijfsonderdelen van grotere corporaties (carve-outs) en middelgrote bedrijven die zich in een transitiefase bevinden. Doorgaans hebben bedrijven die Mutares overneemt een jaarlijkse omzet tussen de 100 en 750 miljoen euro. De groep bestaat uit 27 bedrijven met in totaal 27.000 medewerkers. Mutares opereert via 12 kantoren verspreid over heel Europa en heeft haar hoofdkantoor in München.

Mutares SE & Co. KGaA heeft succesvol de overname afgerond van de activa van Holland Industrial Construction Systems Coöperatief U.A. en haar dochterbedrijven, bekend als Byldis. Het bedrijf zal als nieuw platform de divisie Engineering & Technology versterken.

Als marktleider in integrale assemblageoplossingen met meer dan 50 jaar ervaring in engineering, prefabbeton en geveltechniek, biedt Byldis een industrieel alternatief voor traditionele bouwmethoden binnen het Europese midden- en hoogbouwsegment. Het unieke concept loopt van initieel verzoek en ontwerp, tot fabricage in de Byldis fabrieken, tot montage en installatie op de bouwplaats. Dankzij een one-stop-shop voor engineering, productie, installatie, onderhoud, transport en montage, is de Byldis methode zo’n 50% sneller dan traditionele bouw met lagere risico’s op het gebied van veiligheid en faalkosten. Byldis heeft een hoofdkantoor in Veldhoven en is hoofdzakelijk actief in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Mutares is sterk gecommitteerd om de onderneming te versterken op het gebied van projectuitvoering en het traject richting winstgevendheid te versnellen. Andere verbeterinitiatieven zien toe op het versimpelen van de corporate governance structuur, het verbeteren van de merkperceptie in de markt en het optimaliseren van werkprocessen.

Johannes Laumann, CIO bij Mutares: “Met onze ondersteuning zijn we ervan overtuigd dat we dit unieke product meer resultaat kunnen laten opleveren voor de midden- en hoogbouw markt. Byldis is een geweldige toevoeging aan onze Engineering & Technology divisie en versterkt onze expertise en track-record op het gebied van oplossingen voor de bouwsector.”

Persinformatie

Voor meer informatie: Byldis en Mutares