• Bedrijf

    Inter Scaldes

  • SectorConsumentenproducten
  • Activiteit3 Michelinsterrenrestaurant
  • Datum02 januari 2023
  • LandNederland

Driesterrenrestaurant en boetiekhotel Inter Scaldes overgenomen door Amerborgh en Pillows Hotels

Profiel

Manoir Restaurant Inter Scaldes, gevestigd in het Zeeuwse Kruiningen, wordt sinds 2001 geëxploiteerd door Jannis en Claudia Brevet. Het restaurant met boetiekhotel biedt bezoekers met haar superieure keuken een ultieme luxe-ervaring. De combinatie van hoogstaande gastronomie, landelijke vergezichten, uitzonderlijke kwaliteitsnormen, en een eigen helikopterlandingsplaats trekt jaarlijks vele gasten van over de hele wereld.

De stijl van chefkok Jannis Brevet wordt gekenmerkt door eenvoud en het gebruik van lokale producten. De voortreffelijke culinaire kwaliteit van Inter Scaldes wordt onder meer onderkend door de hoogst mogelijke beloning van drie Michelinsterren en een Gault&Millau score van 19,5 punten.

Amerborgh is de beheersmaatschappij van Unique- en USG People-oprichter Alex Mulder die investeert in kunst en cultuur, musicals, hotels, zorgvilla’s, maar ook in HR- en softwareoplossingen. Amerborgh werkt aan een collectie bedrijven en activiteiten die niet alleen financiële, maar ook maatschappelijke waarde creëren.

Pillows Hotels, onderdeel van Amerborgh, biedt haar bezoekers een luxueus thuisgevoel in haar hotels in Nederland en België. In Amsterdam heeft Pillows recentelijk het volledig gerenoveerde vijfsterren Maurits at the Park in het Oosterpark geopend.

Het vastgoed van Inter Scaldes is overgenomen door Amerborgh. Pillows Hotels wordt verantwoordelijk voor de exploitatie van het restaurant en hotel.

Als onderdeel van de transactie zullen Jannis en Claudia, na 48 jaar in de keuken te hebben gestaan, later dit jaar terugtreden. Zij worden opgevolgd door Jeroen en Sanne Achtien, die momenteel verantwoordelijk zijn voor het tweesterrenrestaurant Sens in Vitznau, Zwitserland. Jannis ziet de toekomst van Inter Scaldes met vertrouwen tegemoet: “Jeroen en Sanne hebben dezelfde ambitie en werklust om de kwaliteit van Inter Scaldes te waarborgen en deze traditie voort te zetten.”

Gasten wordt de kans geboden om nog eenmaal bij de huidige chef te dineren. Het echtpaar zegt daarover: “Omdat wij door de jaren heen veel vaste gasten om ons heen hebben verzameld, zal ons vertrek gepaard gaan met een lach en een traan. Tot medio september zullen wij zelf nog werkzaam zijn bij Inter Scaldes, om afscheid te kunnen nemen van onze gasten. Wij worden ondertussen platgebeld, er komt elke twee minuten een reservering binnen”.

Voorlopig blijft Jannis betrokken als adviseur van de nieuwe exploitanten en overige restaurants binnen Pillows Hotels. CEO Loes Dingemans zegt daarover: “Het trainen en ontwikkelen van jong talent zit in het DNA van Pillows. Tot op heden hebben we al prachtige resultaten bereikt, met onder meer Michelin en Gault&Millau erkenningen. Met de kennis en ervaring van Jannis Brevet kunnen we onze restaurants naar een nog hoger niveau tillen.”

Persbericht

Voor meer informatie: Inter Scaldes, Amerborgh, en Pillows Hotels