• Bedrijf

    Youtility

  • SectorTMT
  • ActiviteitWijnbouw technologie
  • Datum13 oktober 2021
  • LandVerenigd Koninkrijk - Nederland

DeepPlanet uit Oxford krijgt groeikapitaal van agrotechnologie accelerator Youtility

Profiel

DeepPlanet Ltd is een wijnbouw technology start-up die wetenschappelijk bewezen machine learning modellen ontwikkelt en toepast om wijnboeren te helpen betere keuzes te maken. DeepPlanet is opgericht door drie alumni van Oxford University’s Saïd Business School en is gevestigd in Oxford, Verenigd Koninkrijk.

DeepPlanet ontwikkelt en verkoopt een SaaS platform voor wijnbouw dat data van verschillende soorten satellieten en sensoren verwerkt met kunstmatige intelligentie. Dit platform genaamd VineSignal levert tools, inzichten en voorspellingen, en ondersteunt daarmee wijnboeren bij onder andere optimalisatie water-, mest, chemicaliënverbruik, ziekte detectie, kwaliteitsoptimalisatie, opbrengst optimalisatie, voorspelling en optimalisatie oogstdatum, gezondheid van gewassen. Met >90% (en stijgende) nauwkeurigheid verbetert het platform de opbrengst met >20% en optimaliseert het water-, mest-, en chemicaliënverbruik met >10%. Grote wijnmakers wereldwijd in de VS, Australia, Nieuw Zeeland en Frankrijk maken al gebruik van Vinesignal.

Om productontwikkeling en onderzoeken te versnellen, en op het SaaS platform op te schalen, heeft DeepPlanet via een pre-seed funding round kapitaal opgehaald. Een van de deelnemers in deze investeringsronde is Youtility. Youtility is een investeringsvehikel gericht op innovatieve high-tech start-ups en scale-ups in de agrotechnologie hoek. Blacktrace heeft Youtility in deze transactie geadviseerd.

Voor meer informatie: DeepPlanet