• Bedrijf

    Berghege

  • SectorIndustrie
  • ActiviteitBouw
  • Datum27 juni 2019
  • LandNederland

Berghege bundelt krachten met Heerkens van Bavel en Alphons Coolen

Profiel

In 1924 opgericht als ambachtelijk timmerbedrijf in het Brabantse Oss realiseert Bouwbedrijf Berghege in heel Nederland bijzondere bouwwerken in uiteenlopende marktsegmenten. Van grote utiliteitsbouw tot kleinere woonprojecten. Van design & build tot service en onderhoud. De krachtige waarden zijn in het familiebedrijf onveranderd voelbaar. Betrokken, verantwoordelijk en loyaal. Creatief en flexibel. Met korte lijnen en beslissingskracht. Afspraak is afspraak. Dat kenmerkt Berghege.

Aannemersbedrijf Heerkens van Bavel is opgericht door Sjef Heerkens in 1902 in Tilburg. Met de toevoeging van de naam van zijn echtgenote, tien jaar later, was Heerkens van Bavel Bouw een feit. Het familiebedrijf staat nog steeds voor gedegen vakmanschap. Heerkens van Bavel realiseert spraakmakende en bijzondere projecten op het gebied van werken, ontspannen, leren, zorgen, wonen, cultuur en industrie. Innovatief en met een toekomstgerichte visie. Heerkens van Bavel ontwerpt, ontwikkelt, bouwt, beheert en onderhoudt. Van nieuwbouw tot renovatie. Van kleine service-opdrachten tot groot onderhoud.

De families Berghege en Heerkens vinden het langetermijnperspectief van hun bouwbedrijven essentieel. Daarom wordt het eigendom van Berghege, Heerkens van Bavel/Alphons Coolen ondergebracht in de nieuw op te richten holding: Berghege Heerkens bouwgroep, waarvan de beide families gezamenlijk eigenaar zijn. De bedrijven blijven net als nu zelfstandig opereren, Berghege vanuit Oss en Heerkens van Bavel en Alphons Coolen vanuit Tilburg. De beide afzonderlijke ondernemingsraden hebben hierover positief geadviseerd, de ACM moet haar goedkeuring nog verlenen.

De Berghege Heerkens bouwgroep behoort met een omzet van 160 miljoen euro en 320 medewerkers tot de top van de Nederlandse bouwbedrijven. De bedrijven blijven zich richten op utiliteits- en woningbouw alsmede service & onderhoud.

Jan Berghege, directeur van Bouwbedrijf Berghege, over deze stap: “Wij zetten deze belangrijke stap met het oog op de lange termijn, om onze onafhankelijkheid en bedrijfscultuur te waarborgen, maar ook om onze samenwerking te onderstrepen en verder te verdiepen. De vorming van de Berghege Heerkens bouwgroep komt voor ons niet uit de lucht vallen. Deze stap voelt voor ons logisch op basis van onze bewezen en jarenlange samenwerking. Als het om grote en complexe projecten gaat, werken wij als Berghege en Heerkens van Bavel samen onder de gezamenlijke labels ‘Carebuilders’, voor de zorgsector, en ‘Build2learn’, voor de onderwijssector. Bekende voorbeelden van gezamenlijke projecten zijn de faculteit Rechtsgeleerdheid (Grotiusgebouw), de faculteit Sociale wetenschappen (Maria Montessorigebouw) van de Radboud Universiteit in Nijmegen, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Centraal Militair Hospitaal in Utrecht.”

Cees Heerkens: “Als bouwbedrijven Berghege en Heerkens van Bavel, waar ook Alphons Coolen deel van uitmaakt, zijn wij ijzersterke en financieel gezonde familiebedrijven. Samen schrijven wij al meer dan 200 jaar bouwgeschiedenis. Wij geloven beide in de kracht van onze familiebedrijven met een eigen cultuur en met veel respect voor de vakmensen die vaak al lang bij ons werken. In ons doen en laten, zijn wij gericht op lange termijn relaties met opdrachtgevers, medewerkers, onderaannemers en leveranciers. Veel van onze medewerkers hebben elkaar e?n de kracht van onze samenwerking door en door leren kennen. En het is gebleken dat onze familiebedrijfsculturen naadloos op elkaar aansluiten. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid vormen daarvan de pijlers. Kortom, wij blijven bouwgeschiedenis schrijven, onder de vertrouwde namen Berghege, Heerkens van Bavel en Alphons Coolen en op de manier zoals onze opdrachtgevers dat van ons gewend zijn. Tom Bongers en Gilbert Ceelen treden toe tot de directie van Berghege. De huidige directeuren Peter Kamermans en Toin Meeuwsen blijven directeur van respectievelijk Heerkens van Bavel en Alphons Coolen.

Persbericht

Voor meer informatie: Berghege Heerkens Bouwgroep