• Bedrijf

    Construsoft

  • SectorTMT
  • ActiviteitBIM software consultancy
  • Datum27 november 2023
  • LandBelgië - Nederland

Amerikaanse beursgenoteerde Trimble en de oprichters verkopen Construsoft aan Green Park

Profiel

Construsoft is een Nederlandse Building Information Modeling (BIM) softwareconsultant en Trimble-partner die standaard softwarelicenties, aangepaste doorontwikkelingen, consultancy- en supportdiensten, en producttrainingen aanbiedt. Met meer dan 2.500 klanten en 10.000 actieve gebruikers in 30 landen is Construsoft de grootste value-added reseller van Trimble’s Tekla Structures en maakt daarmee digitalisering van de bouw- en constructiesector mogelijk. Het bedrijf heeft momenteel 160 mensen in dienst verdeeld over 15 kantoren in Europa en Zuid-Amerika en genereert 30 miljoen euro omzet.

Het belangrijkste product in het portfolio van Construsoft is Tekla Structures, een structurele BIM-tool voor het ontwerpen, detailleren, fabriceren en opbouwen van beton-, staal- en houtconstructies. De software behaalt het hoogste detailniveau in de markt, waardoor BIM-data in elke projectfase daadwerkelijk om te zetten is naar uitvoerbare operaties.

Trimble is een Amerikaans technologie bedrijf dat genoteerd is aan de Nasdaq-beurs. Trimble ontwikkelt software en hardware oplossingen voor onder andere de bouw-, geo-informatica, transport- en landbouwindustrie. De oplossingen zijn gericht op het verbeteren van productiviteit, kwaliteit, veiligheid, transparantie en duurzaamheid. Trimble’s producten worden in meer dan 140 landen wereldwijd gebruikt en daarmee is het een van de marktleiders op het gebied van industriële technologie. In 2011 verwierf Trimble 100% van de aandelen in Tekla Corporation, een gerenommeerde marktspeler op het gebied van BIM-software die Tekla Structures aanbiedt.

Green Park Investment Partners (Green Park) is een onafhankelijke investeringsmaatschappij opgericht in 2011, met kantoren in Gent en Amsterdam. Green Park investeert in kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux en is gespecialiseerd in buyouts, opvolgingsvraagstukken, en groeifinancieringen.

Green Park neemt BIM-softwarebedrijf Construsoft over van oprichters Jan Fennema en Eric Vanmechelen en minderheidsaandeelhouder Trimble. Fennema en Vanmechelen blijven aan boord als respectievelijk CEO en CTO en herinvesteren samen met Green Park. Andere betrokkenen bij de transactie zijn verschillende lokale managers die belangen in lokale dochterondernemingen van over de hele wereld verkopen en ook op groepsniveau herinvesteren.

Green Park verwacht een sterke groei in de wereldwijde markt voor gespecialiseerde bouwsoftware. Wim Vernaeve, partner bij Green Park, stelt: "Betere software elimineert dure fouten in een vroeg stadium. Tekla Structures maakt het mogelijk om bouwmodellen te creëren met de precisie en betrouwbaarheid die essentieel is voor een naadloze uitvoering." Hoewel Tekla en andere softwareproducten van Trimble de basis zullen blijven vormen van Construsoft's oplossingen, wil het bedrijf het aanbod van softwareoplossingen verbreden en diversifiëren. Met de overname wil Green Park de professionele ontwikkeling en groei van Construsoft versnellen, met als doel de omzet van het bedrijf te laten groeien naar 50 miljoen euro.

Persinformatie

Voor meer informatie: Construsoft, Trimble, en Green Park Investment Partners