• Bedrijf

    Acknowledge

  • SectorTMT
  • ActiviteitICT dienstverlening
  • Datum20 november 2019
  • LandNederland

Acknowledge haalt groeikapitaal op bij MGF ondersteund door Rabobank

Profiel

Met creativiteit, passie en de juiste inzet van oplossingen, diensten en technologie helpt Acknowledge organisaties verder op weg in deze snelle wereld. Acknowledge groeit in 2020 naar een omzet van circa €40 miljoen en heeft momenteel bijna 300 medewerkers. Acknowledge is voor klanten steeds meer de regisseur die hen helpt met het adviseren, implementeren en beheren van hun digitale vraagstukken. Acknowledge bedient klanten uit sectoren zorg, retail, hightech, overheid, zakelijk en onderwijs.

MGF investeert in kansrijke ondernemingen in het MKB die behoefte hebben aan risicodragend kapitaal voor een Management Buy-Out of voor Groei. Eén van de drijfveren achter MGF is het waarborgen van de continuïteit van familiebedrijven. Het Fonds beoogt een natuurlijk partner te zijn voor MKB-ondernemers. De Rabobank heeft als belangrijkste investeerder hiermee een aantrekkelijke oplossing voor groeiende MKB-bedrijven.

IT-dienstverlener en leverancier Acknowledge haalt groeikapitaal op bij investeringsfonds MGF. In ruil voor de kapitaalinjectie verwerft MGF een minderheidsbelang in Acknowledge. Hank van der Put was voor de financiering volledig eigenaar van Acknowledge. Dankzij de kapitaalinjectie krijgt Acknowledge meer ruimte om te groeien en de dienstverlening verder uit te breiden.

Acknowledge, met de hoofdvestiging in Waalre, bestaat ongeveer 25 jaar en heeft zich de laatste 10 jaar ontwikkeld van een traditionele hardware leverancier naar een IT-dienstverlener. Beheer van digitale werkplekken en ICT-omgevingen, clouddiensten en ICT-outsourcing zijn belangrijke activiteiten. Tot de klanten behoren Volvo, Sligro en Stater. Volgens Paul van Logtestijn, partner bij MGF, kan het bedrijf de komende drie jaar verdubbelen in omvang. Deze groei kan autonoom gerealiseerd worden, maar ook via overnames. MGF zal daarom op zoek te gaan naar passende bedrijven. Dergelijke acquisities zullen worden gefinancierd met de cashflow van Acknowledge en bankleningen.

“Vanaf 2011 ben ik fulltime betrokken bij Acknowledge. We hebben met een zeer enthousiast team de transitie van traditionele ICT-leverancier naar digitale partner voor onze klanten doorgemaakt. Onze missie is om vooruitgang te realiseren door de kracht van mensen, organisaties en technologie met elkaar te verbinden. Met de ondersteuning en het netwerk van MGF en de drive van onze medewerkers willen we deze missie kracht bijzetten, duurzame ICT leveren en een toonaangevende speler vanuit de Brainportregio worden”, zegt Hank van der Put, CEO van Acknowledge.

Paul van Logtestijn zegt over de participatie: “Sterke groei van ICT-bedrijven vergt maatwerk. En dat leveren we heel graag. Hank is een visionaire ondernemer die we in staat achten om Acknowledge versneld naar een volgend niveau te brengen. We delen zijn visie op de marktontwikkeling en de wijze waarop hij Acknowledge wil ontwikkelen. We zijn een natuurlijk partner voor Acknowledge om het groeiproces te faciliteren.”

Persinformatie

Voor meer informatie: Acknowledge en MGF