Merger & Acquisition Stagiair (m/v)

Functie

Merger & Acquisition Stagiair (m/v)

Jouw uitdaging

Je verkrijgt inzicht in de markt, de business en de waardedrijvers van fusies en overnames binnen de subsectoren waar Blacktrace actief is en zich op focust. Het modelleren van deze markten en de spelers daarin en het identificeren van belangrijke fusie en overname gerelateerde indicatoren waarop markt- en overnameverwachtingen gebaseerd zullen zijn.

Jouw verantwoordelijkheden

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Begrijpen en analyseren van de dynamiek van de marktsegmenten waarop Blacktrace zich richt
 • Identificeren van de waardedrijvers van marktsegmenten, van marktpartijen en van fusie- en overnameactiviteiten
 • Genereren en analyseren van fusie en overname gerelateerde gegevens (transactiewaarden, multiples, enz.)
 • Uitgebreid in Excel modelleren van het betreffende marktsegment en belangrijke markt-, business- en fusie en overname indicatoren
 • Opstellen van inzichtelijke fusie en overname analyses op basis van de output uit de Excel-modellen en op basis van verzamelde data over fusies en overnames en marktpartijen
 • Opstellen van longlists
 • Publiceren door middel van informatie memorandums en door aangeven van fusie- en overnamekansen

Jouw team

Blacktrace is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in internationale fusie- en overnametransacties. Het team bestaat uit specialisten vanuit verschillende expertisegebieden binnen M&A.

Als je (i) een analytisch gedreven persoon bent met ruime ervaring in Excel en PowerPoint, (ii) de passie hebt om achter de cijfers op zoek te gaan naar inzichten en (iii) de vaardigheden hebt om jouw bevindingen door middel van publicaties te presenteren, kun je jouw kennis toepassen op een plaats waar het telt, waar het echt een verschil kan maken en waar het nieuwe zakelijke mogelijkheden en klanten genereert. Tegelijkertijd bouw je zelf aan een inspirerende carrière in fusies en overnames bij een bedrijf dat gelooft in het bieden van uitdagingen en mogelijkheden aan haar medewerkers die ze nodig hebben om zakelijk en persoonlijk te groeien.

Ons aanbod

Ons aanbod is concurrerend en afgestemd op jouw voorkeuren:

 • Een full-time M&A stage tussen de 3 en 6 maanden (afhankelijk van je beschikbaarheid)
 • Een uitgebreide ervaring in de M&A industrie en een steile leercurve op verschillende disciplines binnen M&A
 • Tools om je carrière vorm te geven, zoals een persoonlijk ontwikkelingsbudget, gratis training en coaching
 • Een groeiend team van zeer professionele dealmakers gespecialiseerd in internationale fusie- en overnametransacties

We zoeken

Om geschikt te zijn voor deze functie heb je minstens een universitaire opleiding (Bachelor of Master) in Econometrie, Economie of Bedrijfseconomie afgerond of bent in de afronding daarvan. Je beschikt over een hoge mate van integriteit, vertrouwelijkheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en creativiteit. Je moet een (i) uitgaande persoonlijkheid hebben, (ii) sterk analytisch zijn en (iii) goede presentatievaardigheden hebben om informatie memorandums en publicaties op het gebied van fusies en overnames te maken. Je kunt zelfstandig werken, vindt je weg binnen een adviesbureau gespecialiseerd in fusie- en overnametransacties en bereikt daarmee de afgesproken doelstellingen. Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift. Je doet uitgebreid onderzoek naar verschillende marktsegmenten, bedrijven en fusie en overname gerelateerde onderwerpen en kunt resultaten en analyses in Excel modelleren. Startdatum Q1 2024.

Selectieproces

Als je geïnteresseerd bent om met ons samen te werken, kun je jouw Curriculum Vitae en motivatiebrief sturen naar career@blacktrace.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Jaap Smits (M +31 (0) 6 12 28 12 02).

Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.