Fusie & Overname Specialist

Functie

Fusie & Overname Specialist

Jouw uitdaging

Je houdt je bezig met het opstellen van informatie memoranda en shortlists. Het benaderen van partijen en het voorbereiden van due diligence projecten. Je ontwikkelt je als een fusie- en overnamespecialist.

Jouw verantwoordelijkheden

Jij bent verantwoordelijk voor:

 • Het maken van bedrijfs- en marktanalyses, identificeren van de belangrijkste product-markt combinaties, bedrijfsonderdelen, marktontwikkelingen, concurrentie-analyse, financiële ontwikkelingen
 • Budgetteren en prognosticeren op basis van de verwachte ontwikkeling van de waardedrijvers en daarbij de marktontwikkelingen in ogenschouw nemend (o.a. V&W, Balans, Cash flow, Capex, Werkkapitaal)
 • Bedrijfswaarderingen (DCF en multiple waardebepalingen)
 • Het opstellen van informatie memorandums, kernachtig en in goed Engels verwerken van relevante bedrijfs- en marktinformatie in PowerPoint
 • Het opstellen van shortlists van potentiële fusie- en overnamepartijen, private equity en venture capital partijen, banken en investeerders
 • Het benaderen van partijen op de shortlist en verwerken van reacties en vervolgacties
 • Het voorbereiden van due diligence projecten, inrichten van fysieke en virtuele datarooms
 • Procesmanagement en contact met klant en wederpartij
 • Het afronden van transacties (documentatie) 

Jouw team

Blacktrace is een onafhankelijk adviesbureau gespecialiseerd in internationale fusie- en overnametransacties. Het team bestaat uit specialisten vanuit verschillende expertisegebieden binnen M&A.

Als je (i) een gedegen kennis hebt over de financieringsmarkt, (ii) ondersteund door een uitgebreid internationaal netwerk van contacten bij banken, financiële instellingen en private debt fondsen en (iii) een hands-on aanpak hebt, kun je jouw kennis toepassen op een plaats waar het telt, waar het echt een verschil kan maken en waar het relevante inzichten in bedrijven oplevert. Tegelijkertijd bouw je zelf aan een inspirerende carrière in fusies en overnames bij een bedrijf dat gelooft in het bieden van uitdagingen en mogelijkheden aan haar medewerkers die ze nodig hebben om zakelijk en persoonlijk te groeien.

Ons aanbod

Ons beloningspakket is concurrerend en afgestemd op jouw voorkeuren:

 • Een marktconform salarispakket
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om maximaal 20 extra vrije dagen per jaar te kopen
 • Een variabele bonus op basis van zowel Blacktrace resultaten als persoonlijke prestaties
 • Tools om je carrière vorm te geven, zoals een persoonlijk ontwikkelingsbudget, gratis training en coaching
 • Een groeiend team van professionele dealmakers gespecialiseerd in internationale fusie- en overnametransacties

We zoeken

Om geschikt te zijn voor deze functie heb je minstens een Master diploma in Econometrie, Finance, Accounting of (Bedrijfs-)Economie nodig of je bent deze aan het afronden. Je beschikt over een hoge mate van integriteit, vertrouwelijkheid, stressbestendigheid, flexibiliteit en creativiteit. Je moet een (i) uitgaande persoonlijkheid hebben, (ii) sterk analytisch zijn en (iii) goede vaardigheden in kapitaal en financiering hebben. Je kunt zelfstandig werken, vindt je weg binnen een adviesbureau gespecialiseerd in fusie- en overnametransacties en bereikt daarmee de afgesproken doelstellingen. Je beheerst de Engelse en Nederlandse taal uitstekend in woord en geschrift. 

Selectieproces

Als je geïnteresseerd bent om met ons samen te werken, kun je jouw Curriculum Vitae en motivatiebrief sturen naar career@blacktrace.nl. Voor vragen kun je contact opnemen met Jaap Smits (M +31 (0) 6 12 28 12 02).

Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces.